Το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ που ανέδειξε νέο πρόεδρο του κόμματος τον Στέφανο Κασσελάκη, σχολίασε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο πρώην Υπουργός και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Ερωτηθείς αρχικά εάν θεωρεί ότι ο ίδιος «χωράει» σε ένα σχήμα με τον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο, επισήμανε:

«Θα δούμε...το θετικό είναι ότι έγινε μία διαφανής διαδικασία, ψήφισε πολύς κόσμος που σημαίνει ότι ενδιαφέρεται για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ψήφισε η κοινωνία που ακούγεται, ψήφισαν μόνο αυτοί που ενεγράφησαν ως μέλη, και το πρώτο και το βασικό πια, είναι θα έλεγα, η πολιτική. Εμείς έχουμε αυτήν την στιγμή την πολιτική που ψηφίσαμε στο τελευταίο Συνέδριο.

Συγχαρητήρια στον κ. Κασσελάκη, που κέρδισε τέλος πάντων με αυτά που έκανε...Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα γιατί τώρα το κόμμα θα πρέπει να ασχοληθεί με τα πολύ σοβαρά ζητήματα, άλλο το ζήτημα της φορολογίας, άλλο το ζήτημα της ακρίβειας, έχουμε...όλοι ευχόμαστε οι βροχές των επόμενων ημερών να μην πλήξουν και πάλι τη Θεσσαλία».

Ο κ. Βίτσας επέμεινε στην πρόσφατη τοποθέτησή του ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει ούτε τη γνώση ούτε την εμπειρία να διοικήσει ένα κόμμα, σημειώνοντας πως:  «Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι οι συνεργάτες του, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν, στον Νίκο Παππά θά’λεγε κανένας πέφτει ένα τεράστιο βάρος, να τον βοηθήσουν ώσπου να μπορέσει να αναπτύξει και αυτές τις ικανότητες, δηλαδή να γνωρίσει καταρχήν το κόμμα, και από και πέρα να μπορέσει να ορίσει τις κόκκινες γραμμές της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να πάμε σε ένα Συνέδριο...

Εμείς...Αυτοί με τους οποίους εγώ συμφωνώ περισσότερο θέλουμε να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μια αριστερή πολιτική και με αυτήν την αριστερή πολιτική θα κερδηθεί και το κέντρο».

Στην επισήμανση ότι στον ΣΥΡΙΖΑ νίκησε όχι η πολιτική τους αλλά η μη πολιτική, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε:

«Ενα καλό στην πολιτική είναι ότι ποτέ δε χάνεις, με την έννοια ότι ναι, σε μία μάχη μπορεί να χάσεις, θα έρθει η ίδια η ζωή η οποία είτε θα διαψεύσει όλη σου την πολιτική, είτε θα την επιβεβαιώσει.

Ναι, χθες χάσαμε μία μάχη. Απο κει και πέρα έχει πολύ μεγάλη σημασία το συνολικό πλαίσιο πολιτικής. Αυτό θα βγει στο Συνέδριο στο οποίο θα πάμε».

Ο πρώην υπουργός τόνισε παράλληλα ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μείνουν ενωμένοι γύρω από μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική όπως και στο παρελθόν.

Η αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη εδώ: Η αναφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα και στη «μάχη που χάθηκε» εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…