Θετικά χαρακτήρισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα, όπως η συμφωνία για κλειστά και ελεγχόμενα σύνορα. Σημείωσε ωστόσο πως «εάν θα τα τηρήσουν σε γενικό επίπεδο, σε όλα τα θέματα, αυτά που υπεγράφησαν...ας προσέχουμε λίγο, τις μεταναστευτικές ροές, για να δούμε κατά πόσο σοβαρολογούν ή δεν σοβαρολογούν».

Aπογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα των Ελλήνων μαθητών στον τελευταίο διαγωνισμό PISA που διοργάνωσε ο ΟΟΣΑ το 2022. Οι επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών είναι οι χειρότερες της τελευταίας δεκαετίας και στις τρεις δεξιότητες που αξιολογεί ο διαγωνισμός – την κατανόηση κειμένου, τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες.

Πυρετός διαβουλεύσεων και προετοιμασιών στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Εξωτερικών για την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, Ελλάδας-Τουρκίας την Πέμπτη. Στόχος της Αθήνας είναι να διατηρηθεί το θετικό κλίμα στις συζητήσεις με την Άγκυρα και να διερευνηθούν περαιτέρω τα θέματα της θετικής ατζέντας.

Σε κινητοποιήσεις, έμποροι και βιοτέχνες στη Θεσσαλονίκη όπως αποφάσισε η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, έπειτα από κατεπείγουσα Εγκύκλιο της ΓΣΕΒΕΕ, αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Βαλασίδης, μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, σημείωσε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα με τη φοροδιαφυγή σε κλάδους των ελευθέρων επαγγελματιών, ωστόσο δε πρέπει να τσουβαλιάζονται όλοι.

Μερικοί νόμοι έπρεπε να αυστηροποιηθούν, κάτι που φέρνει ο νέος ποινικός κώδικας, σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο Βασίλη Καπερνάρο ο οποίος, μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, επισήμανε παράλληλα πως με τις νέες βελτιωμένες διατάξεις, είτε κλείνουν, είτε θα κλείσουν σταδιακά τα «παραθυράκια» του παρελθόντος.

Οι πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή του fly over έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στο ρεύμα προς ανατολικά, επισήμανε μιλώντας στον Στάτους και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη ο  αντιπεριφερειάρχης τεχνικών υποδομών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλλιας. Παράλληλα αναγνώρισε πως είναι γεγονος οτι υπάρχουν προβλήματα ενώ ανέφερε ότι ο μέσος όρος καθυστέρησης είναι από 20 έως 30 λεπτά.

«Ο λόγος για τον οποίο τα συστήματα με τα οποία το φορολογικό στρώνει σε άλλες χώρες, δεν εφαρμόζονται στην Ελλάδα, είναι επειδή δεν θέλουμε να τα εφαρμόσουμε, δεν θέλει το πολιτικό σύστημα» σημείωσε ο Θάνος Τζήμερος μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναλογιστεί εάν το κόμμα πέφτει δημοσκοπικά και γίνεται τρίτο ή τέταρτο κόμμα, επισήμανε μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο πρώην βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κυρίτσης.

Στον τρόπο διεκδίκησης της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, μετά και την πρωτοφανή κίνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρθηκε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα.

Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη να γίνει από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε τομείς που ταλαιπωρούν τους πολίτες σημείωσε μιλώντας στον Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου. Για το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα τόνισε ότι δεν ήταν εύκολο γιατί υπήρχε μια κατεστημένη κατάσταση στη χώρα και υπηρεσίες που ήταν σκόρπιες.

Σελίδα 1 από 91

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…