«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η παραβατικότητα στον δήμο Ωραιοκάστρου, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια αυξήθηκε κατά 42%, όπως επισήμανε μιλώντας στον Status 107,7 και στην εκπομπή «Τάδε Εφη...Αρης» με την Εφη Παφίτου και τον Αρη Παπιδάκη, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου με τον συνδυασμό αν.α.σ.α. Παντελής Σκαρλάτος.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου, υπήρξε νέα συμπλοκή μεταξύ νεαρών ατόμων στο αφύλακτο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο, περιστατικό για το οποίο έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ. οκτώ προσαγωγές και μία σύλληψη 17χρονου αλλοδαπού.

Ο κ. Σκαρλάτος επισήμανε ότι: «Εχουμε τονίσει και σαν αντιπολίτευση στη διοίκηση του Δήμου ότι τουλάχιστον οι δημοτικοί χώροι όπου συχνάζει κόσμος και παιδιά, θα πρέπει να φυλάσσονται. Δυστυχώς η διοίκηση του Δήμου δεν έχει κάνει κάτι. Τον τελευταίο χρόνο έβαλε έναν φύλακα στο Κονταξοπούλειο ο οποίος έχει ώρες υπηρεσίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό, είναι το τρίτο γεγονός μέσα σε λίγους μήνες κι ελπίζω να είναι το τελευταίο.

Δυστυχώς οι χώροι μας δεν φυλάσσονται, έχουμε ζητήσει από τον Δήμο να φυλάσσονται όλοι οι δημόσιοι χώροι, δεν είναι μόνο αυτός ο χώρος. Αν το δείτε πραγματικά δεν αξίζει να λέγεται δημοτικός χώρος. Εχουμε μέσα και παιδική χαρά όπου καταλαβαίνετε, ότι συχνάζουν μέχρι αργά και μικρά παιδιά και οι γονείς άρχισαν πλέον να φοβούνται να αφήνουν τα παιδιά τους να κινούνται μέσα στις παιδικές χαρές. Είναι τα δικά μας παιδιά και θα πρέπει να βρούμε τρόπους άμεσα να τα προστατέψουμε».

Οπως τόνισε ο κ. Σκαρλάτος, δημοτική αστυνομία δεν υπάρχει και παρόλο που η παράταξη αν.α.σ.α. έχει θέσει το αίτημα για επανασύστασή της, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Μάλιστα, η αν.α.σ.α , έχει εντάξει στο προεκλογικό της πρόγραμμα το θέμα της επανασύστασης, άμεσα, της δημοτικής αστυνομίας. «Είναι θέμα βούλησης και όχι πόρων» σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Ανέφερε ακόμη πως υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα και με την καθαριότητα, το οποίο χαρακτήρισε ως «ύψιστης σημασίας θέμα», όπως και το ζήτημα με το νερό καθώς υπάρχουν ακόμη περιοχές που είτε  δεν έχουν υδροδότηση είτε το νερό δεν είναι πόσιμο. Οπως είπε ο κ. Σκαρλάτος, υπάρχουν χωριά που οι κάτοικοί τους πλένονται και μαγειρεύουν με εμφιαλωμένα νερά, και συγκεκριμένα στο Μελισσοχώρι, στη Λητή, στο Δρυμό, στο μισό χωριό της Πενταλόφου.

«Εχουμε τονίσει ότι για να λυθεί το θέμα του νερού, θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει σύνδεση, όπως είναι και η πόλη του Ωραιοκάστρου, με την ΕΥΑΘ. Για να γίνει χρειάζονται μεγάλες επενδύσεις, έχει υπογραφεί η σύμβαση με την ΕΥΑΘ η οποία θα ολοκληρώσει το έργο κοντά στο 2025. Παρ’ όλα αυτά, εμείς έχουμε τονίσει στους κατοίκους ότι ο δήμος θα έπρεπε να είναι μπροστά στους δημότες, και τουλάχιστον ως μέτρο ανακούφισης, θα μπορούσε να προτείνει είτε την επιδότηση μέσα από το λογαριασμό, μια έκπτωση στο νερό, αυτό το οποίο πληρώνουν και δεν έχουν, τουλάχιστον να καλύπτει ένα μέρος του κόστους των εμφιαλωμένων νερών.

Μια ακόμη μικρή επιδότηση, μέσα πάλι από το κόστος του νερού ώστε να μπορεί ο συμπολίτης μας να παίρνει τα διάφορα φίλτρα νερού τα οποία θα μπορούν να προστατεύσουν και από τα νιτρικά. Εχουμε προτείνει διάφορα μέτρα, και μεταφορά νερού έχουμε προτείνει στις δεξαμενές, μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα».

Για το θέμα της καθαριότητας, ο κ. Σκαρλάτος υπογράμμισε ότι αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για το δήμο Ωραιοκάστρου, καθώς υπάρχουν περιοχές όπου τα απορριματοφόρα του δήμου κάνουν μέχρι και 18 μέρες να φανούν με αποτέλεσμα να αναδύεται έντονη δυσοσμία και να ελλοχεύουν κίνδυνοι για την δημόσια υγεία.

«Δημιουργούνται κυριολεκτικά βουνά από σκουπίδια. Υπάρχουν απορριματοφόρα, υπάρχει προσωπικό, δεν υπάρχει σωστός συντονισμός. Δεν υπάρχει οργάνωση, το πρόβλημα είναι στην οργάνωση καθαρά, και στην εργονομία του χρόνου, και τον χρόνο τον οποίο θα πρέπει να αφιερώνεται από το τμήμα καθαριότητας και στα υπόλοιπα χωριά, και μέσα στην πόλη» εξήγησε, προσθέτοντας ότι η απάντηση του δήμου στα εύλογα ερωτήματα και αιτήματα για τα θέματα της περιοχής, είναι ότι «θα λυθεί το πρόβλημα, λύνεται το πρόβλημα, ότι κάπου υπερβάλλουμε στο πρόβλημα!»

Τόνισε δε, πως «το μόνο ζήτημα που προσπαθεί να λύσει η διοίκηση είναι μέσα στην πόλη του Ωραιοκάστρου όπου είναι και οι περισσότεροι ψηφοφόροι, κι εκεί πάλι δεν τα καταφέρνει».

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…