Για το ενδεχόμενο να προσφύγει η Ελλάδα στο διεθνές ποινικό δικαστήριο της Χάγης, προκειμένου να επιλυθούν οι διαφορές της με την Τουρκία, μίλησε στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός.

Εξήγησε ότι οι Τούρκοι «θα πρέπει πρώτα να υπογράψουν το Δίκαιο της θάλασσας και αυτό δεν είναι καθόλου έτοιμοι να το κάνουν γιατί ουσιαστικά έχουν ένα πρόβλημα με τα νησιά μας (…) Από την στιγμή που εμείς κρατάμε μια στρατηγική σε υψηλό επίπεδο, και δεν παραχωρούμε κανένα δικαίωμα με έναν τρόπο παράλογο, θα πρέπει πρώτα να υπογράψουν το Δίκαιο της θάλασσας και μετά συζητιέται».


«Εμείς είμαστε πάντα θετικοί με τους Τούρκους αρκεί να υπογράψουν το Δίκαιο της θάλασσας» επισήμανε.


Εξήγησε ακόμη ότι οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες θα συνεχιστούν παρά την περί του αντιθέτου πρόσφατη δήλωση του βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δώσει άδειες για υδρογονάνθρακες".

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…