«Στο παρά ένα κυριολεκτικά ερχόμαστε για τρίτη φορά να αντιμετωπίσουμε το ίδιο ζήτημα» επισήμανε ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος αναφορικά με την κυβερνητική τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη.

Εκανε λόγο για προχειρότητα, σημειώνοντας πως «καθαρή λύση θα ήταν να είχε μπει το ζήτημα στην συνταγματική αναθεώρηση του 2019, να είχε τροποποιηθεί το άρθρο 29 του Συντάγματος, και να είχε ανατεθεί και η αρμοδιότητα θα έλεγα, στο κατάλληλο δικαιοδοτικό όργανο, που δεν είναι άλλο από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, το άρθρο 100 του Συντάγματος».

«Θα έπρεπε να υπάρχει ρύθμιση στο Σύνταγμα. Το άρθρο 29 του Συντάγματος ενώ αναγνωρίζει το θεσμό του πολιτικού κόμματος, δεν μιλά για απαγόρευση και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα..Θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσει ο Αρειος Πάγος...», τόνισε.

Ανέφερε ακόμη πως: «Ξέρουμε όλοι πως είναι επικίνδυνη αυτή η συμμορία για το πολίτευμα (Σ.Σ. η Χρυσή Αυγή), ξέρουμε όλοι πως συμπεριφέρονται, συστηματικά, πως εκπαιδεύονται, τι σύμβολα έχουν κλπ., και από κει και πέρα βεβαίως, θα έπρεπε να είχε τελειώσει αυτή η ιστορία, θα έπρεπε να είχε αναδιαρθρωθεί συνολικά ο μηχανισμός απονομής ποινικής Δικαιοσύνης στην Ελλάδα ώστε να είναι λειτουργικός, να αποποινικοποιούσαμε τα ήσσονος σημασίας αδικήματα και να δικάζαμε μόνο τα σοβαρά αδικήματα.

Δυστυχώς επειδή δυσλειτουργεί η διοίκηση, και δεν μπορεί πχ να κατεδαφίσει τα αυθαίρετα,έρχεται να ποινικοποιεί την ανέγερση αυθαιρέτων,- αυτό είναι ένα παράδειγμα- και όλα τα συναφή.

Αρα το πρόβλημα είναι συνολικότερο. Το πρόβλημα είναι ότι το κράτος που έχουμε φτιάξει είναι απαρχαιωμένο και δυσλειτουργικό» υπογράμμισε ο Κώστας Χρυσόγονος. Μάλιστα έκανε λόγο για σίριαλ στο οποίο έχουμε ακόμη να δούμε πολλά επεισόδια καθώς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε προσεχώς νέο κομματικό σχηματισμό από πλευράς Κασιδιάρη που η σύστασή του θα έχει διαφορετικά πρόσωπα.

 

 

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…