«Η κυβέρνηση φέρνει μια πρόσθετη τροπολογία η οποία θωρακίζει ακόμη περισσότερο την δυνατότητα όλου του τμήματος του Αρείου Πάγου, να πάρει την σχετική απόφαση και να κρίνει με βάση το νόμο τον οποίο έχουμε ψηφίσει κατά πόσο μία οργάνωση της οποίας ο πραγματικός αρχηγός, είναι ουσιαστικά καταδικασμένος για εγκληματικές πράξεις, μπορεί να συμμετέχει στις επόμενες εκλογές» τόνισε μιλώντας στον Status ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την νομοθετική ρύθμιση για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στην συνέντευξή του στην Βιργινία Δημαρέση και την Εφη Παφίτου,  χαρακτήρισε «εξαιρετικά κρίσιμη την απόφαση που καλείται να λάβει ο Αρειος Πάγος για την συμμετοχή ή όχι του συγκεκριμένου κόμματος στις εκλογές και εξαιρετικά κρίσιμη κοινοβουλευτική διαδικασία, την αυριανή τελευταία μέρα της Βουλής στην οποία ξεκινά σήμερα η συζήτηση για την τροπολογία».

«Μου είναι αδιανοητο να μην καταφέρουμε να συγκροτήσουμε ένα ευρύ δημοκρατικό τείχος άμυνας απέναντι στην προοπτική να επιστρέψουν εγκληματίες στο κοινοβούλιο» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάλεσε παράλληλα και μέσω της συχνότητας του Status όλα τα κόμματα, και ειδικά την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία, όπως σημείωσε, έχει μία τελείως ακατανόητη στάση, «να αναθεωρήσει την άποψή της, να ψηφίσει την σχετική τροπολογία, να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους τους δικαστές να πάρουν αυτήν την σημαντική απόφαση, σεβόμαστε την απόφαση της δικαιοσύνης, γνωρίζουμε όμως επίσης, ότι έχουμε ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο, το οποίο οι δικαστές πρέπει να εφαρμόσουν. Ολα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Μέγιστο λάθος αν δεν ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Λυπάμαι που θα το πω, με αυτόν το τρόπο, ουσιαστικά δείχνει, να μην θέλει τελικά, να απαιτήσει αυτό το οποίο θέλουμε όλοι, κι αυτό είναι να αποκλείσουμε την Χρυσή Αυγή, από την δυνατότητα να συμμετέχει στις εκλογές.

Αλλά θέλω να θυμήσω κιόλας, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν εντοπιστεί εκλεκτικές σχέσεις θα έλεγα, του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή.

Μαζί είχανε ψηφίσει και στην προηγούμενη Βουλή ουσιαστικά, το 2014, μαζί ψήφισαν για να μην μπορέσουμε τότε να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να διαλυθεί η Βουλή για να πάμε στις πρόωρες εκλογές. Και χωρίς να θέλω να κάνω οποιαδήποτε ταύτιση, θέλω να τονίσω ότι αυτή η στιγμή είναι στιγμή μέγιστης δημοκρατικής ευθύνης, για όλους.

Η αυριανή ψηφοφορία είναι κρίσιμη, και αν ο ΣΥΡΙΖΑ απόσχει, και τελικά, αν ο Αρειος Πάγος δεν επιτρέψει την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στη Βουλή, τότε αναρωτιέμαι τι θα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά με το αν θα πάει σε debate με τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός τόνισε: «Όπως ξέρετε, υπάρχουν κανόνες που διέπουν τα debates που γίνονται στην προεκλογική περίοδο, συμμετέχουν προφανώς όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και βεβαίως και εγώ είμαι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή να κάνουμε ένα debate, όπως το προβλέπει ο νόμος, για να μπορέσουν οι πολίτες να κατατοπιστούν πλήρως για τις θέσεις των κομμάτων».

«Από εκεί και πέρα, όμως, θέλω να σας θυμίσω, επειδή επιμένει ο κ. Τσίπρας πολύ σε debate, ότι έχουμε κάνει παραπάνω από 80 συζητήσεις στη Βουλή. Η Βουλή, εξάλλου, είναι ο χώρος στον οποίο διασταυρώνουμε, θα έλεγα, τα επιχειρήματά μας και τα πολιτικά μας ξίφη. Δεν νομίζω ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν πια τις δικές μου θέσεις ή τις θέσεις του κ. Τσίπρα» συμπλήρωσε.

Στην ίδια συνέντευξη, η οποία κύλησε σε χαλαρό κλίμα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος, όλες οι ενδείξεις που έχουμε για την φετινή τουριστική περίοδο είναι εξαιρετικές, η Θεσσαλονίκη έχει γίνει πια προορισμός από μόνη της ως city break όλο το χρόνο και αυτό το πιστοποιείτε και εσείς και φαντάζομαι και πολλοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται γύρω από τον τουρισμό».

Ερωτηθείς επ’ ευκαιρία και σε μία πιο ανάλαφρη στροφή στη συζήτηση, εάν η κουζίνα Αθήνα – Θεσσαλονίκη - γαστρονομία είναι ντέρμπι, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Θεσσαλονίκη έχει καταπληκτική κουζίνα και ότι κάθε φορά που έρχεται στην πόλη χαίρεται πάρα πολύ γιατί βλέπει ότι αναπτύσσεται και εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός, αφού του έγινε η πρόταση από τις δημοσιογράφους, να κάνει δώρο στον Αλέξη Τσίπρα ένα πιάτο ντολμαδάκια, αν τελικά γίνει το debate μεταξύ τους, κλήθηκε να απαντήσει και σε ένα ερώτημα που αφορά το αγαπημένο του πιάτο, και αυτό δεν ήταν άλλο από το εάν η σύζυγός του, του μαγειρεύει ντολμαδάκια!

«Η σύζυγός μου, προσπαθεί φιλότιμα η αλήθεια είναι, η συνταγή είναι γνωστή, είναι σε καλό δρόμο, αυτό μπορώ να σας πω!» ήταν η αφοπλιστική απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τέλος, αποκάλυψε πως καλώς εχόντων των πραγμάτων θα παραστεί στην συναυλία του αγαπημένου του συγκροτήματος Guns N’ Roses, το καλοκαίρι στο ΟΑΚΑ!

 

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…