«Δεν δικαιολογούνται από σοβαρούς ανθρώπους τα σχόλια που κυκλοφορούν αναφορικά με την διαχείριση της κυβέρνησης στο θέμα της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου» τόνισε μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο πρώην υπουργός ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης.

«Με αφορμή διάφορα γεγονότα, πολύ περισσότερο αυτό, δηλαδή το θάνατο ενός τέως βασιλέως, διάφοροι βρίσκουν αφορμή είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά, να βγάλουν χολή σε ζητήματα που έχουν οριστικά τελειώσει εδώ και 50 χρόνια, και που έχουν λυθεί με άψογους δημοκρατικούς τρόπους.

Οι αποφάσεις, τα αποτελέσματα αυτών των διαδικασιών, των δημοκρατικών διαδικασιών, έγιναν αποδεκτά από όλους εδώ και 50 χρόνια.

Και από την τέως βασιλική οικογένεια.

Κατά συνέπεια δεν δικαιολογούνται αυτού του είδους οι συμπεριφορές» υπογράμμισε ο Γιώργος Φλωρίδης.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στην υπόθεση της προσφυγής του Κωνσταντίνου κατά του ελληνικού δημοσίου για την πρώην βασιλική περιουσία.

Οπως εξήγησε: «Τον αποζημιώσαμε γιατί είχε προσφύγει στα δικαστήρια, ζητούσε αποζημίωση για όλη την περιουσία ή για εκείνο το μέρος που ανήκε στην βασιλική οικογένεια. Το ευρωπαικό δικαστήριο εξέδωσε αποφαση ότι είχε περιουσιακά δικαιώματα σε ένα μέρος αυτής και επειδέ είχε περιέλθει στο δημόσιο ... είχε πάρει αποζημίωση για ένα μέρος. Επομένως δικαιούτο την αξία της». Ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι ήταν πολλά τα χρήματα και μάλιστα την ημέρα της απόφασης ακούγονταν εξωφρενικά ποσά αλλά τελικά ήταν στα 13 εκατομμύρια 700 χιλιάδες ευρώ  τα οποία πληρώθηκαν από τον λογαριασμό φυσικών καταστροφών που τότε είχε γίνει μεγαλή είδηση στην Ελλάδα και έφυγε και στην Ευρώπη το ότι η βασιλική οικογένεια θα αποζημιωνόταν ως φυσική καταστροφή. Είχε προκαλέσει διάφορα σχόλια το γεγονός αυτό. Ο κ. Φλωρίδης σημείωσε ότι τα χρήματα δόθηκαν μια και έξω.

«Με τις υπογραφές αυτές έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο βασιλεία στην Ελλάδα».

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…