«Ο θεσμός της πανεπιστημιακής αστυνομίας απέτυχε» τόνισε μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θόδωρος Τσαϊρίδης επισημαίνοντας παράλληλα ότι «αυτοί που εκμεταλλεύονταν το πανεπιστημιακό άσυλο,ήταν εγκληματικές ομάδες, δεν μπορούμε να βάλουμε απλούς αστυνομικούς άοπλους».

Οπως σημείωσε ο κ. Τσαϊρίδης: « Οι ΟΠΠΙ, αυτός ο περίφημος θεσμός, από τους 100 που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη, 3 με 4 αστυνομικοί οι οποίοι ανήκουν στην πανεπιστημιακή αστυνομία, καθημερινά εκτελούν υπηρεσία δίπλα στις διμοιρίες. Δεν ευθύνονται οι ίδιοι όμως γι’ αυτό».

«Είχαμε πει από την αρχή ότι θα καταργούνταν αυτός ο θεσμός όχι γιατί εμείς ήμασταν κατά του να μπει μια ευταξία στα Πανεπιστήμια, εννοείται ότι πρέπει να μπει μια τάξη σε αυτό το μπάχαλο που επικρατεί. Πλην όμως, αυτές οι ομάδες, οι οποίες τόσα χρόνια εκμεταλλεύονταν το υποτιθέμενο πανεπιστημιακό άσυλο, ήταν εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά, είχαν άλλες εγκληματικές συμπεριφορές, και οι περίφημοι μπαχαλάκηδες, οι οποίοι αντιμετώπιζονται από ειδικές αστυνομικές ομάδες.

Δεν  μπορούμε να βάλουμε ξαφνικά για να λυθεί αυτό το πρόβλημα ανθρώπους άοπλους με ένα καπελάκι, κι ένα μπλουζάκι, - και το λέω έτσι απλοϊκά για να το αντιληφθεί κι ο κόσμος- να αντιμετωπίσουν αυτές τις ακραίες ομάδες» υπογράμμισε ο κ. Τσαϊρίδης.

Επισήμανε ακόμη, ερωτηθείς σχετικά, ότι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχουν μπει μόνο πέντε τουρνικέ (στο κτίριο Διοίκησης), δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στο campus, δεν υπάρχει καμία περίφραξη, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος ποιοι μπαίνουν.

«Από τις πληροφορίες που έρχονται σ’ εμάς, τα Πανεπιστήμια επικαλούνται δημοσιονομική στενότητα, και ότι δεν έχουνε τους πόρους για να προχωρήσουν σε αυτές τις αλλαγές. Οσον αφορά αυτό που λένε ότι δεν έχει καταργηθεί ο θεσμός των ΟΠΠΙ, θα πούνε ότι ο θεσμός θα υλοποιηθεί όταν και αν, εφόσον τα Πανεπιστήμια, εφαρμόσουν τα υπόλοιπα πράγματα. Ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλον, για να μην παραδεχτούνε το λάθος».

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…