Για την φρικιαστική υπόθεση του ομαδικού βιασμού 15χρονου στο Ιλιον στο οποίο εμπλέκεται ως κατηγορούμενος ο συνομίληκος με το θύμα, πελάτης του, μίλησε στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο δικηγόρος Εμμανουήλ Διαμαντάρας.

Ανέφερε ότι ο πελάτης του είναι από την Βουλγαρία, μένει στην Ελλάδα, έχει γεννηθεί εδώ, οι γονείς του είναι 23 χρόνια στη χώρα μας, και ο ίδιος είναι μαθητής της πρώτης τάξης Γενικού Λυκείου.

Ο δικηγόρος περιέγραψε ότι από την Γ’ Γυμνασίου η παρέα είχε βρει αυτό το μέρος όπου έγιναν οι αποτρόπαιες πράξεις και πηγαίνανε. «Η κατάσταση ξέφυγε όπως φαίνεται με το ένα μέλος της παρέας – γιατί ήταν όλοι φίλοι από την Α’ Γυμνασίου. Και το θύμα που υπέστη αυτά τα τραγικά πράγματα, ήταν φίλος με τα παιδιά, ήταν ο αδύναμος κρίκος της παρέας αλλά δεν παύει να ήταν φίλοι, μεγαλώσανε μαζί»

Οπως είπε ο κ. Διαμαντάρας καταδικάζοντας τις φρικαλεότητες της παρέας σε βάρος του φίλου τους, «δεν αντέδρασε το θύμα και ίσως αυτό οδήγησε στο απάνθρωπο περιστατικό».

Για τον 15χρονο που εκπροσωπεί, επισήμανε ότι «Εν αντιθέσει με τα άλλα παιδιά κατάλαβε τις συνέπειες και τη βαρύτητα του περιστατικού αλλά και την ευθύνη που φέρει ο ίδιος γιατί δεν τους σταμάτησε».

«Κάποια στιγμή το είπε στη μητέρα του, και μίλησε μαζί της, κι εκείνη νόμιζε ότι διηγούνταν ένα περιστατικό από το tik tok, και δεν έδωσε σημασία».

«Το θύμα στην κατάθεσή του σε παιδοψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. λέει ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των φίλων του. Τα περιστατικά κακοποίησης δεν τα αποκάλυψε ο ίδιος στους γονείς, το βίντεο πέρασε στα χέρια συμμαθήτριας η οποία πήγε στη μάνα του και το είπε.

Στα βίντεο η άρνησή του είναι κατηγορηματικότατη».

Ο δικηγόρος τόνισε ακόμη: «Αυτά τα βίντεο που βλέπω με στα social media με τους έφηβους με όπλα, ναρκωτικά και λεφτά, με παραπέμπουν στην μουσική τραπ που το μόνο πράγμα που μαθαίνουν τα παιδιά είναι ότι για να γίνεις πλούσιος πρέπει να γίνεις γκάγκστερ.

Κανονικά θα έπρεπε να διωχθούν όλοι οι γονείς.

Θα έπρεπε τέτοια παιδιά να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό και κάθε μέρα να πηγαίνουν οι υπηρεσίες για να βγάλουν μία άκρη και να αποδώσουν πραγματικές ευθύνες. Κάποια από αυτά τα 15χρονα παιδιά ίσως είναι πραγματικά διαβρωμένα που δεν μπορούν να σωθούν, ίσως όμως κάποια να μπορούν».

Ο κ. Διαμαντάρας έκανε λόγο για πρωτόγνωρο περιστατικό, σημειώνοντας ότι τέτοια περιστατικά «γεννάνε μιμητισμούς».

Σημείωσε ότι σύμφωνα με τα όσα του έχει αναφέρει ο πελάτης του:  «δεν επιβεβαίωσε ότι κινηματογραφούσαν την κακοποίηση για να γυρίσουν τραγούδι τραπ».

Πρόσθεσε δε ότι ο έφηβος που εκπροσωπεί «αρνήθηκε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών στο χώρο των φρικαλεοτήτων. Ωστόσο οι γονείς του τον είχαν πάει 2-3 φορές και έκανε εξέταση αίματος και ούρων για να διαπιστώσουν ύπαρξη ναρκωτικής ουσίας. Δεν υπήρχαν. Προφανώς υποψιάζονταν ότι δεν έχει καλές παρέες. Αυτό έγινε πολύ πριν την αποκάλυψη του περιστατικού.

Ομως στα άλλα τα παιδιά βρέθηκαν και δώσανε εξηγήσεις. Ωστόσο δεν μπορώ να σας πω με βεβαιότητα αν έκαναν τα ίδια»

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…