«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο Αλέξης Κούγιας τη δήλωση του συναδέλφου του και δικηγόρου της οικογένειας του 16χρονου Ρομά Απόστολου Λύτρα, ότι ο ανήλικος που κατέληξε λίγες ημέρες μετά τον βαρύ τραυματισμό του από πυροβολισμό αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, «αν δεν ήταν Ρομά  θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός». Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 34χρονου αστυνομικού, αναφέρθηκε με αιχμές στον Απόστολο Λύτρα, εναντίον του οποίου ο κ. Κούγιας κινείται νομικά μηνύοντάς τον, για ψευδή και συκοφαντική είδηση περί ύπαρξης βίντεο που δείχνει τον αστυνομικό να πυροβολεί σε ευθεία βολή, κάτι που δεν υπάρχει στη δικογραφία.

 Ο κ. Κούγιας, ο οποίος προχωρά σε μήνυση και αγωγή κατόπιν παραγγελίας του εντολέα του, ανέφερε χαρακτηριστικά:  «Οι πληροφορίες που έχει ο εντολέας μου και εγώ βέβαια, είναι ότι υπάρχουν δικηγόροι που αυτοπροτείνονται ή επιβάλλονται από συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή. Με την εξασφάλιση μιας δημοσιότητος σε μία τηλεοπτική εκπομπή η οποία το μεσημέρι παρεμβαίνει σε όλες τις εκκρεμούσες ποινικές υποθέσεις που έχουν κοινωνικό ενδιαφέρον.

Είναι η εκπομπή της κυρίας Κουτσελίνη, είναι και η εκπομπή της κυρίας Στεφανίδου, οι οποίες αυτές οι δύο εκπομπές, εκτός του ότι ασχολούνται με έναν τρόπο αντιθεσμικό, καταρρακώνοντας το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων, έχουν έναν θίασο μαζί τους, ο οποίος θίασος αυτός αποτελείται από δημοσιογράφους, εντός εισαγωγικών, γιατί ουσιαστικά δεν πληρούν αυτό το οποίο θέλει η προσωπικότητα του δημοσιογράφου που είναι αντικειμενικότητα, και το κυριότερο απ’ όλα, σε υποθέσεις ποινικού δικαίου, ο σεβασμός του τεκμηρίου της αθωότητας και οι συνθήκες δίκαιης δίκης, - ε, το έχουν ξεχάσει όλοι αυτό – εγώ είμαι υπερασπιστής, το λέω κάθε μέρα...

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, οι συγκεκριμένες εκπομπές, επιβάλλουν και δικηγόρους, κάτι κουμπάρους...»

Ερωτηθείς για ποιο λόγο να το κάνει αυτό μια εκπομπή, ο Αλέξης Κούγιας επισήμανε: «Γιατί εξασφαλίζει το υλικό της δικογραφίας. Κι εξασφαλίζει κι έναν δικηγόρο, ο οποίος δικαιολογεί την ενασχόληση με την  υπόθεση, ο οποίος δικηγόρος αντί να αντιδρά διότι δίνεται στην δημοσιότητα υλικό της δικογραφίας, κάτι που είναι ποινικά κολάσιμο. Ο δικηγόρος αυτός λοιπόν αντί να προστατεύει τον εντολέα του, ή την εντολέα του όπως έγινε στην υπόθεση Πισπιρίγκου, συμμετέχει σε αυτές τις εκπομπές καθημερινά. Αντί να απαγορεύει αυτήν την συμπεριφορά, την διαιωνίζει.

Οι εκπομπές αυτές δημιουργούν έντεχνα ένα κοινωνικό ενδιαφέρον», σημείωσε ο γνωστός ποινικολόγος.

Η αναφορά με αιχμές για δικηγόρους και τηλεοπτικές εκπομπές εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…