Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος φέρεται να διαμένει σε διαμέρισμα-μεζονέτα έκτασης περίπου 500 τ.μ., με πέντε μπάνια, αξίας περίπου 2 εκατ. ευρώ, σε αμφιθεατρική περιοχή στον Αλιμο, το οποίο ωστόσο είναι κληροδότημα του

οργανισμού από δωρεά μιας συνταξιούχου από τη Δράμα που ήθελε να βοηθήσει παιδιά που είχαν ανάγκη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα".

Επιπλέον, ο κ. Γιαννόπουλος, παρότι έχει αναφέρει κατ’ επανάληψη στα ΜΜΕ πως έχει εγκαταλείψει κάθε επαγγελματική δραστηριότητα από το 1995 λόγω της επιθυμίας να αφοσιωθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού», φέρεται να έχει διατηρήσει την εταιρεία Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος Μονοπρόσωπη ΕΠΕ – ACO Σύμβουλοι ΕΠΕ. Η εταιρεία αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες των οικονομικών αρχών, φέρεται να εισέπραττε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επί σειρά ετών από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για άγνωστες υπηρεσίες.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας "Το Βήμα" που έκανε το ρεπορτάζ, Βασίλης Λαμπρόπουλος, μίλησε στον Status fm και στην Έφη Παφίτου.

"θέλω να διευκρινίσω ότι όλη αυτή η έρευνα που έγινε σε δυο φάσεις στα δυο τελευταία Βήματα της Κυριακής σκοπεύει στο να υπάρχει μια πλήρης διαφάνεια και να διευκρινιστούν όλες οι πτυχές και γι αυτή τη ΜΚΟ το Χαμόγελο του Παιδιού, με πλήρη σεβασμό στο φιλανθρωπικό του έργο και στην προσπάθεια του κ. Γιαννόπουλου που την έχει δημιουργήσει. Είναι όμως προφανές και μετά από όλα αυτά που μάθαμε για την Κιβωτό του Κόσμου και από τις κρατικές αρχές και ουσιαστικά αυτό παρακολουθώ, επιχειρείται να γίνει ένας έλεγχος και στις υπόλοιπές μεγάλες μη κυβερνητικές οργανώσεις προκειμένου να μη μείνει καμία σκιά, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κοινού, των φιλανθρώπων σε αυτές τις οργανώσεις γιατί έχει κλονιστεί", ανέφερε ο κ. Λαμπρόπουλος. 

"Η ίδια έρευνα με αυτή για την Κιβωτό, έγινε και για το Χαμόγελο του Παιδιού. Προέκυψαν ορισμένα ερωτήματα όπως πχ για την προβληματική εκμετάλλευση εκατοντάδων ακινήτων. Από την μια οι εκπρόσωποι της ΜΚΟ έλεγαν ότι δεν είχαν να πληρώσουν τον ΦΠΑ και από την άλλη βρίσκονταν με πλεονάσματα με ανεκμετάλλευτα εκατοντάδες ακίνητα, περίπου 220. Αυτό είναι ένα ζητούμενο για το πώς γίνονταν οι δωρεές. Τώρα υπήρξε και το νεότερο θέμα για το ότι ο κ. Γιαννόπουλος διαμένει σε μια πολυτελή κατοικία 500 τ.μ. στον Άλιμο που είναι από δωρεά. Επίσης ενώ έλεγε ότι έχει αποσυρθεί από κάθε άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα φαινόταν να υπήρχαν εκροές μεγάλων ποσών απο το Χαμόγελο του Παιδιού προς μια μονοπρόσωπη εταιρία που διατηρούσε και η οποία παρέμεινε ενεργή μέχρι και πρόσφατα και μάλιστα ανανέωσαν την λειτουργία της για άλλα 50 χρόνια. Είναι ενδεικτικό ότι αυτό συνέβαινε όταν ο κ. Γιαννόπουλος έλεγε πως δεν έχει καμία άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο ίδιος απάντησε ότι όντως ζει σ αυτό το σπίτι αλλά του το παραχώρησε μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΜΚΟ για τις ανάγκες της οικογένειας του και για να στεγαστεί ένα συντονιστικό κέντρο. Και για τα χρήματα είπε ότι τα έπαιρνε αλλά πάντα μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης", υπογράμμισε ο κ. Λαμπρόπουλος

"Πάντως πρέπει να πούμε ότι το Χαμόγελο του Παιδιού δημοσιοποιεί αρκετά από τα οικονομικά του στοιχεία, δημοσιοποιεί το έργο του, έχει μια εμφανή δραστηριότητα, όμως υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα που τίθενται με σοβαρότητα και με σεβασμό και στο πρόσωπο του κ. Γιαννόπουλου και σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς σαν το Χαμόγελο και που πρέπει οπωσδήποτε να απαντηθούν στην πορεία. Επιπλέον αρχίζει ο έλεγχος από τις αντίστοιχες υπηρεσίες", κατέληξε.

Ο Status fm επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστα Γιαννόπουλο ζητώντας διευκρινίσεις για τα δυο παραπάνω ζητήματα, δεν θέλησε όμως να απαντήσει στον αέρα, παραπέμποντας μας στα όσα αναφέρθηκαν στα δελτία τύπου.                

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…