«Η αίσθηση που δημιουργήθηκε ότι το Συμβούλιο θα ταχθεί με την άποψη του εισαγγελέα ήταν λανθασμένη. Για τους  γνωρίζοντες νομικά αυτό ήταν το αναμενόμενο». Αυτό τόνισε μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη ο κ. Σωτήρης Τερζούδης, ένας εκ των δύο δικηγόρων του 34χρονου αστυνομικού που πυροβόλησε κατά την διάρκεια καταδίωξης τον 16χρονο Ρομά, και νομικός σύμβουλος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ο εντολέας του.

Οπως εξήγησε: «Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αποφάνθηκε αν θα είναι ελέυθερος ή όχι μέχρι το δικαστήριο. Δεν μπαίνει το συμβούλιο να βγάλει απόφαση. Αυτό θα γίνει σε δεύτερο χρόνο. Θα υπάρχει ένα δικαστήριο Μεικτό Ορκωτό, ειναι εντελώς διαφορετική διαδικασία. Λογικά μετά από 1,5 – 2 χρόνια θα οριστεί δικάσιμος. Δύσκολα θα έχουμε καποια αλλαγή και μετά τη νέα διαδικασία».

Ο δικηγόρος του 34χρονου σημείωσε αναφορικά με το τι υποστηρίζει ο εντολέας του: «Εχει έναν ισχυρισμό ... υπήρξε άμυνα υπέρ τρίτου. Στόχευσε χαμηλά ... οι συνάδερφοι λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα αλλά και ένας μάρτυρας που επιβεβαιώνει τους αστυνομικούς».

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…