Χαμηλότερα σε σχέση με άλλες πέντε βασικές ευρωπαϊκές αγορές κινούνται οι τιμές σε 41 προϊόντα του «καλαθιού του νοικοκυριού», σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) την οποία παρουσίασε στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Γενικός  Διευθυντής του Ινστιτούτου, Δρ. Λευτέρης Κιοσές, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. Μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο κ. Κιοσές σημείωσε ότι πρόκειται για μία έρευνα που πραγματοποιείται εδώ και 10 χρόνια.

Οπως ανέφερε: «Μέχρι πρότινος μετρούσαμε ένα καλάθι 20 δυτικών προϊόντων, και με αφορμή το «καλάθι του νοικοκυριού» επεκτείναμε τις κατηγορίες, προσθέσαμε άλλες 21 κατηγορίες και πλέον έχουμε φθάσει στο 80% του «καλαθιού του νοικοκυριού» όπως αυτό διαμορφώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι με Πορτογαλία και Ισπανία, είμαστε περίπου στα ίδια επίπεδα, αρκετά φθηνότεροι από Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, και φθηνότεροι 5% από την Ιταλία».

 Σημειωτέον πως η σύγκριση έγινε επί 5000 κωδικών προϊόντων σε βασικές αλυσίδες του οργανωμένου λιανεμπορίου Ελλάδας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ηνωμένου Βασιλείου

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…