Για την υπόθεση των 92 μεταναστών που βρέθηκαν γυμνοί και τραυματισμένοι στις όχθες του ποταμού Έβρου μίλησε στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη ο Δερβεντλής Δημήτρης Γενικός Γραμματέας συνοριοφυλάκων Έβρος.

«Εδώ και 23 χρόνια δεν μας έχει ξανατύχει ποτέ κάτι τέτοιο. Οι συνάδερφοι βρέθηκαν μπροστά σε ένα σοκαριστικό και απάνθρωπο γεγονός, εξετευλιστικό για την ανθρώπινη φύση», τόνισε ο κ. Δερβεντλής.  

Σύμφωνα με τον ίδιο και οι 92 ήταν νεαροί άντρες – 22 χρονών και πάνω – η πλειοψηφία από το Αφγανιστάν και λίγοι από τη Συρία.  

«Κατά την ομολογία τη δική τους δήλωσαν ότι μεταφέρθηκαν με οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Εκεί προωθήθηκαν στην Ελλάδα αφού πρώτα τους ξεγύμνωσαν και τους χτύπησαν. Έφεραν και έντονα σημάδια από χτυπήματα», υπογράμμισε.

Ο κ. Δερβεντλής εκτίμησε ότι «ίσως να ήταν και μια κίνηση προβοκάτσιας. Δεν μπορούμε να είμαστε μέσα στη λογική και στο μυαλό τους. Μπορεί να ήθελαν να δώσουν και μια εικόνα ότι η Ελλάδα το έκανε».

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…