Πρόεδρος γηροκομείου Βόλου στον Status: "Βγαίνει προκήρυξη θέσης νοσηλευτών και γενικών καθηκόντων για να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που αρνηθεί να εμβολιαστεί το προσωπικό"

12 άτομα έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, στην μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στον Βόλο, που έθεσε από χθες σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές. Ο πρόεδρος της μονάδας Παύλος Πάνος, μίλησε στον Status 107.7

"Είμαστε εθελοντές εδώ και φανταστείτε την ευθύνη που έχω αν πεθάνει κάποιος. Είμαστε εθελοντές και λέγαμε ότι πήγαμε στην επόμενη μέρα και όλο αυτό μας πάει πίσω. Αντί να πούμε τι ωραία είμαστε από τα λίγα γηροκομεία που δεν είχαμε κρούσματα, μπαίνουμε στη διαδικασία αυτή και έχουμε κρούσματα σε προσωπικό. Που σημαίνει όποιος βγει θετικός, παίρνει μαζί του σε καραντίνα 3-4 άτομα που είναι στη βάρδια μαζί του. Που σημαίνει ότι έχουμε μείον 12 άτομα αυτή τη στιγμή, έχουν ανασταλεί οι άδειες, γιατί δεν έχουμε κόσμο", ανέφερε.

Αναφερόμενους στους υγειονομικούς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν τόνισε: "Αυτή την αντίδραση δεν μπορώ να την καταλάβω εφόσον υπηρετείς τέτοιου είδους μονάδες και χαίρομαι για το νόμο που κατέβηκε γιατί μιλάει για προσωπική ευθύνη. Και εγώ θα μιλήσω και για δόλο. Διότι όταν σου υποδεικνύουν κάτι, όταν σου λένε κάτι και εσύ δεν το εφαρμόζεις και εσύ δεν προσέχεις για την δική σου ασφάλεια, αλλά δεν προσέχεις, υπάρχει πρόβλημα".

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της μονάδας, "βγαίνει προκήρυξη θέσης νοσηλευτών και γενικών καθηκόντων για να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που αρνηθούν μέχρι 16 Αυγούστου. Θα μπουν σε αναστολή άνευ αποδοχών ώστε να προσλάβουμε νέο προσωπικό. Δεν είναι εύκολο. Κάποιοι λένε ότι θα κλείσει η μονάδα. Δεν πρόκειται αν χρειαστεί θα δουλέψουμε κι εμείς", κατέληξε.

Ακούστε όσα είπε ο κ. Πάνος στον Status 107.7

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…