ΗΧΗΤΙΚΟ - Πρύτανης ΑΠΘ στον Status: "Ζητώ τον εμβολιασμό ως διαβατήριο για την επιστροφή στην ακαδημαϊκή κανονικότητα"

Στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την επιστροφή στην ακαδημαϊκή κανονικότητα, αναφέρθηκε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στον Status 107.7.

"Ας σεβαστούμε τις απόψεις όλων, ακόμα και όλων αυτών που ανήκουν στο λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα. Από την άλλη όμως δεν μπορούν όλοι αυτοί να στερήσουν από την πλειοψηφία όλα τα θετικά που προσδίδει την ανάκτηση της καθημερινότητας, την ανάκτηση της ζωής και νομίζω ότι η ανάκτηση της ζωής είναι πέρα από ιδεολογήματα κοινωνικά, θρησκευτικά, ιατρικά", τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου. 

Αναφερόμενους στους αντιεμβολιαστές, σημείωσε πως "όλοι αυτοί λοιπόν αν αντέχουν στην όποια κριτική, ας αφήσουν την κοινωνία να πάει καλύτερα και στη συνέχεια αν έχουν τα ¨κότσια", ας έρθουν μετά να συζητήσουν σε πραγματική βάση τα ιδεολογήματα τους. Επειδή όμως δεν αντέχουν την κριτική γιαυτό προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να ανακόψουν την καθημερινότητα μας".

"Το κράτος είναι συντεταγμένο και πρέπει να πάει μπροστά. Από εκεί και πέρα δεν θα μείνει η πλειοψηφία να σέρνεται πίσω από τέτοιες μειοψηφίες, είπε.

Σχετικά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο πρύτανης τόνισε: "Για μένα είναι η συνειδησιακή λογική και όχι η νομική λογική. Όλοι να καταλάβουμε τον συνάνθρωπο μας. Όλοι να καταλάβουμε τη θέση μας στην κοινωνία και εγώ με αυτό που είπα και δίνω από το βήμα του ραδιοφώνου σας μια άλλη διάσταση. Τι ζήτησα; Ζήτησα τον εμβολιασμό ως διαβατήριο για την επιστροφή στην ακαδημαϊκή κανονικότητα.

Θέλω να συμβολίσω νομικά η συνειδησιακά την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Και το άλλο που θέλω να πω ότι θα αναλάβω πρωτοβουλία μέσω της ΕΕ και των πανεπιστημίων να υπάρξει ένα κοινό Ευρωπαϊκό διαβατήριο ακαδημαϊκό.

Για να μπορούν να μετακινηθούν άνετα οι φοιτητές, όταν όμως έχουν εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία δεν θα δημιουργήσουν υγειονομικές βόμβες".

Για την επιστροφή στο πανεπιστήμιο ο κ. Παπαϊωάννου, είπε ότι "έχουμε τα βήματα στη φαρέτρα μας τα οποία θα τα ξεδιπλώσουμε βήμα - βήμα".

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Παπαϊωάννου στον Status 107.7

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…