Καθηγητής Ιατρικού Δικαίου Ταρλατζής στον Status: "Μπορεί να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός εφόσον πρόκειται για συγκεκριμένη ομάδα και για περιορισμένο χρόνο για λόγους δημόσιας υγείας"

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν είναι συμβατός με το σύνταγμα και τα δικαιώματα του ανθρώπου δήλωσε στον Status 107.7, ο Βασίλης Ταρλατζής Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής και Μέλος του Εργαστηρίου Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο όπως ανέφερε, "υπάρχει η δυνατότητα του κράτους για λόγους δημόσιας υγείας να επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένες ομάδες και για περιορισμένο χρόνο".

Ήδη όπως είπε, "το ΣτΕ έχει απορρίψει προσφυγές ομάδων κατα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού καθώς πρόκειται για περιορισμένο χρονικό διάστημα και για συγκεκριμένη ομάδα".

Ερωτηθείς αν θα οδηγηθούμε σε πολίτες δύο κατηγοριών ο κ. Ταρλατζής ανέφερε: "Αυτό θα αποτελούσε πρόβλημα αν ο εμβολιασμός γινόταν κατ' επιλογή. Εφόσον διατίθενται τα εμβόλια δωρεάν και άμεσα σε όλους τους πολίτες, δεν τίθεται αυτό το θέμα".

Για όσους δηλώνουν πως δεν έχουν ενημερωθεί για τα εμβόλια, ο κ. Ταρλατζής ήταν κατηγορηματικός: Δεν τίθεται θέμα ενημέρωσης μετά από 1,5 χρόνο και μετά απο χιλιάδες νεκρούς, δεν μπορεί να λέει κάποιος ότι δεν έχει ενημερωθεί. Δεν θέλει να ενημερωθεί.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…