Σαρηγιάννης στον Status: "Πρέπει να γίνει καμπάνια ενημέρωσης πόρτα - πόρτα για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι"

Για την πορεία των εμβολιασμών και την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μίλησε στον Status 107.7 ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ.

"Στοχευμένες δράσεις εκεί που υπάρχει συνδυασμός ανάμεσα σε ταχεία αύξηση των κρουσμάτων και αυξητική τάση και ταυτόχρονα να έχουμε χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού. Εκεί πρέπει να γίνει καμπάνια ακόμα και πόρτα πόρτα. Δεν λέω να υποχρεώσεις κανέναν, λέω να ενημερώσεις αλλά να ενημερώσεις σωστά", ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης.

Εγώ βλέπω τις καμπύλες μπροστά μου με τις ανάγκες για διασωλήνωση και τους θανάτους. Έχουν μειωθεί οι θάνατοι αλλά είμαστε ικανοποιημένοι αν έχουμε 40 θανάτους την ημέρα; αναρωτήθηκε. Εμένα με πειράζει προσωπικά είπε.

"Ταυτόχρονα υπάρχουν και άλλα θέματα, υπάρχουν άνθρωποι που δεν είχαν να φάνε γιατί δεν μπορούσαν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους. Γιαυτό ηταν σωστό να ανοίξει η εστίαση", τόνισε.

"Θα πρέπει συνολικά σαν χώρα να μηδενίσει τους νεκρούς από τον κορωνοιό, αυτό είναι για μένα προφανές", κατέληξε.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Σαρηγιάννη στον status 107.7

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…