Ματίνα Παγώνη στον Status: "Πιάνουμε τον στόχο στο τέλος Αυγούστου για 80% και φτιάχνουμε το τείχος ανοσίας για να αισθανθούμε όλοι ασφαλείς"

Για την ανάγκη της δημιουργίας του τείχους ανοσίας μέχρι τον Σεπτέμβριο και την συνέχιση των εμβολιασμών κυρίως στις νεαρές ηλικίες, μίλησε στον status 107.7 η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Αναφερόμενη στην μετάλλαξη Δέλτα, η κα. Παγώνη τόνισε ότι "από τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας είναι ότι είναι 50-70% μεταδοτική περισσότερο. Αυτό μας φοβίζει. Είναι μεταδοτική σε αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και στους νέους που δεν έχουν εμβολιαστεί. Γιαυτό λοιπόν είπαμε πριν πάνε διακοπές, να πάνε οι ομάδες να εμβολιαστούνε και μετά να πάνε διακοπές. Γιατί οι περισσότερες ομάδες είναι χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού. Έχουμε λιγότερα ραντεβού συγκριτικά με  προηγούμενες εβδομάδες. Γιαυτό λοιπόν είπαμε πιάνουμε τον στόχο στο τέλος Αυγούστου για 80% και φτιάχνουμε το τείχος ανοσίας και να αισθανθούμε όλοι ασφαλείς".

Σχετικά με όσους δηλώνουν πως δεν πρέπει οι εμβολιασμένοι να ασχολούνται με τους ανεμβολίαστους  η κ. Παγώνη δήλωσε: "Τη στιγμή όμως που εμένα αν νοσήσει μπορεί να μου μεταδώσει και ας έχω εμβολιαστεί για 10% δεν είμαι καλυμμένη, που σημαίνει ότι μπορεί κι εγώ να νοσήσω δεν έχει σημασία αν θα το νοσήσω με απλά συμπτώματα. γιατί να με βάλει σε αυτή τη θέση"

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον περι επίτευξης του στόχου ανοσίας στα μέσα Ιουλίου η κ. Παγώνη δήλωσε: "Θεωρώ ότι ακόμα είναι μακριά. Τουλάχιστον έτσι θεωρώ, δεν ξέρω με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα", ανέφερε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ματίνας Παγώνη

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…