ΗΧΗΤΙΚΟ - Συγκλονίζει πατέρας εργαζόμενου σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα – Ακούστε τι είπε στον Status

Συγκλονιστικά ήταν τα όσα ανέφερε στον Status 107.7 πατέρας εργαζόμενου σε πλοίο βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα.


«Μόνο και μόνο ότι πήγαμε εκεί να βοηθήσουμε με μια φρεγάτα, που κανονικά έπρεπε να στείλουμε όλο τον στόλο μας εκεί. Αν δείτε πόσοι Έλληνες από τα νησιά είναι σε εκείνο το μέρος, του Εμπορικού Ναυτικού. Η μισή Μηχανιώνα μας είναι εκεί κάτω. Ο γιός μου είναι εκεί τώρα», εξήγησε ο ακροατής του Status.


Όπως είπε, ο γιος του είναι μισθοφόρος, στη φύλαξη των πλοίων και όπως του ανέφερε, «δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν με τον οπλισμό που έχουν». «Είναι σε ένα πλοίο, 320 μέτρων, δύο έως τέσσερα άτομα που δεν μπορούν να το φυλάξουν, αν θα έρθουν drones και γρήγορα πλεούμενα», είπε χαρακτηριστικά.


Μίλησε για τις σπουδές που έκανε ο γιός του, τις αποδοχές που έχει και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να κάνει κάποιος αυτή τη δουλειά. Λόγω της κατάστασης έχουν εξαταλείψει και αυτή τη στιγμή έχει πολλούς Ουκρανούς. «Ο κίνδυνος είναι παντού, κυρίως στα λιμάνια. Προσπαθούνε να μην ανεβεί κάποιος στο πλοίο ή να κλέψουν», σημείωσε, αναφέροντας ότι είναι πολύ δύσκολη δουλειά. «Το παιδί μου είναι σε τέτοια θέση που καλείται να μη φοβηθεί. Αλλά φανταστείτε ένα παιδί που είναι μάγειρας σε ένα πλοίο, είναι ελληνόπουλο. Ο γιος μου μου λέει οτι φοβούνται τα παιδιά. Ξέρετε πόσα κοριτσάκια που έβγαλαν τις σχολές εμποροπλοιάρχων και είναι εκεί κάτω», είπε ο πατέρας του ναυτικού συγκινημένος.


Ακούστε τη μαρτυρία του:

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…