«Ανοίγει η κερκόπορτα της πλήρους ιδιωτικοποίησης του συστήματος υγείας. Θα έπρεπε να ζητάμε συγγνώμη από τους ασθενείς». Αυτό τόνισε μιλώντας στον Status fm ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, σχολιάζοντας τη σημερινή έναρξη των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη.


Ο κ. Γιαννακός είπε ότι «τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε σούπερ μάρκετ υπηρεσιών υγείας και μάλιστα χειρουργικών επεμβάσεων με συγκεκριμένο τιμοκατάλογο, σε τιμή ευκαιρίας».
«Ο κατήφορος της δημόσιας υγείας δεν ξεκίνησε τα τελευταία πέντε χρόνια. Αυτό ξεκίνησε από τότε που η χώρα μπήκε στα μνημόνια. Αυτά τα χειρουργεία δεν θα βοηθήσουν να λυθεί το πρόβλημα με τις λίστες αναμονής. Η μοναδική λύση είναι να προσληφθεί νέο προσωπικό έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν οι αίθουσες που είναι κλειστές», κατέληξε ο κ. Γιαννακός.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται διαμαρτυρία των νοσοκομειακών γιατρών στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή το πρώτο απογευματινό χειρουργείο που έχει προγραμματιστεί στη χώρα και θα πραγματοποιηθεί στο εν λόγω νοσοκομείο.
Οι νοσοκομειακοί ιατροί και τα σωματεία υγειονομικών κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα κατά της λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων.
Έχουν προκηρύξει και τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 εώς τις 15:00.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…