Σε περίπου δυο χρόνια από τώρα, δηλαδή στο τέλος του 2026 προβλέπεται η υλοποίηση των προτάσεων των μελών της Επιστημονικής επιτροπής σχετικά με την εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας και της Παραβατικότητας Ανηλίκων, η οποία συστήθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα.


Αυτό τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης Status 107,7 η Βασιλική Αρτινοπούλου, καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Εμπειρογνώμων και μέλος της επιτροπής.
«Ο καθένας από εμάς θα φέρει την εμπειρία του και την τεχνογνωσία του στο τραπέζι για τη λήψη αποφάσεων. Σκοπός μας είναι όσο το δυνατόν συντομότερα να καταθέσουμε ρεαλιστικές και ορθολογικές προτάσεις. Μετά την κατάθεση του εθνικού σχεδίου προβλέπεται δημόσια διαβούλευση έτσι ώστε να βγει ένα συνολικό κείμενο με τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών αλλά και των επιστημόνων», εξήγησε η κ. Αρτινοπούλου.
«Το πρόβλημα με την παραβατικότητα στα σχολεία αλλά και την οπαδική βία είναι τεράστιο. Ειδικά μετά την πανδημία και την οικονομική κρίση, μεγάλωσε ακόμη περισσότερο. Το χρονικό περιθώριο που έχουμε είναι περιορισμένο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι προτάσεις μας θα είναι ρεαλιστικές και προσαρμοσμένες στην ελληνική πραγματικότητα. Χρειάζεται μια ολιστική αντιμετώπιση και φυσικά οι συνεργασία με τους γονείς και την οικογένεια. Το εγχείρημα είναι δύσκολο αλλά οι περισσότεροι έχουμε εμπειρία ο καθένας στο πεδίο του», κατέληξε ηκ. Αρτινοπούλου.
Στη σύσκεψη που έγινε πρόσφατα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έλαβαν μέρος, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο Υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης.
Τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής είναι:
Aρτινοπούλου Βασιλική, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Εμπειρογνώμων ΟΗΕ
Βασιλική Γεωργιάδου, Καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών, Πάντειο Πανεπιστήμιο,
Θωμάς Μπαμπάλης, Καθηγητής Παιδαγωγικής & δια βίου μάθησης, κοσμήτωρ ΕΚΠΑ
Aγάπη Κανδυλάκη, Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας & Πολυπολιτισμικότητας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Βασίλης Βαμβακάς, Βασίλειος, Αν. Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας, ΑΠΘ
Κωνσταντίνος Πατσάκης, Αν. Καθηγητής Πληροφορικής & Διευθυντής Εργαστηρίου Κυβερνοασφάλειας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Αλεξανδρίδης Αθανάσιος, Ψυχίατρος-Παιδοψυχίατρος, Ψυχαναλυτής
Ζαγούρα Παρασκευή, Δρ. Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιμελητών Ανηλίκων Ελλάδος.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…