ΗΧΗΤΙΚΟ: Τουχτίδης - Τα απογευματινά χειτουργεία θα αποτύχουν

Την αποτυχία του κύριου στόχου των απογευματινών, επί πληρωμή χειρουργείων που είναι η μείωση της αναμονής προέβλεψε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Παναγιώτης Τουχτίδης μιλώντας στον Status FM 107,7.

Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Μαρτίου το πρώτο απογευματινό χειρουργείο.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην Έφη Παφίτου και τον Άρη Παπιδάκη ο πρόεδρος των εργαζομένων το ένα τέταρτο του προσωπικού των χειρουργείων, δηλαδή 10-13 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή στα απογευματινά χειρουργεία έναντι 15 ευρώ, ποσό που ο ίδιος χαρακτήρισε εξεφτελιστικό. "Είναι ένα πάρα πολύ βαρύ, πολύ απαιτητικό, με πολυ μεγαλη ευθυνη πόστο, ένα λάθος μπορεί να σε σέρνει όλη σου τη ζωή στα δικαστήρια. Θα πρέπει να εχουν μεγαλη αναγκη για να το κανουν", σημείωσε ο κ. Τουχτίδης.

Θα αποτύχει

Ο ίδιος τόνισε ότι ο θεσμός θα αποτύχει. "Το μάξιμουν των χειρουργείων που μπορούν να γίνουν την εβδομάδα ειναι 15. Εμείς έχουμε λίστα 9.000 χειρουργεια. Έχουμε 14 αίθουσες σε πληρη αναπτυξη, αλλά 10 χειρουργεία λειτουργούν σε λειτουργεια πρωινή βάση. Θα περιμενουν 10 χρόνια να γινουν σε απογευματινη βαση. Θα ειναι ασπιρίνες", είπε.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…