Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες στον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο πρώην υπουργός και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, σημειώνοντας παράλληλα πως είναι ανάγκη όλη αυτήν την κρίση και την κατάσταση να την δουν μέσα στο υπάρχον κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο. Αναφορικά με τις νέες αναταράξεις που προκάλεσε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη που χαρακτήρισε το «μαξιλάρι» των 37 δις ευρώ ως «την πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», ο Γιάννης Μπαλάφας τόνισε:

«Αυτό είναι ένα πραγματικό ζήτημα. Δε νομίζω ότι αυτήν την στιγμή έπρεπε να αναδειχθεί αυτό το θέμα, και νομίζω ότι είναι ένα θέμα το οποίο υπάρχει ως ζήτημα, υπάρχει ως ερωτηματικό, αλλά νομίζω ότι η ευθύνη, αν υπάρχει ευθύνη, είναι συλλογική, δεν είναι μόνο του ενός ή του άλλου στελέχους μας.

Είναι συλλογική δηλαδή όλων μας.

Αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να τους αφήσουμε 37 δισεκατομμύρια όταν φύγαμε από την κυβέρνηση»

Ερωτηθείς στην συνέχεια αν η συγκεκριμένη δήλωση Κασσελάκη ζημιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς φαίνεται να αποτελεί μομφή για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον προηγούμενο ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μομφή κατά τη γνώμη του για τον τότε υπουργό Οικονομικών, έτσι εγώ το είδα, και σας είπα τη δική μου γνώμη, ότι δεν ήταν προσωπική γνώμη/τοποθέτηση η στάση του.

Εγώ ας πούμε αυτή τη δήλωση δεν την έχω κάνει ποτέ αν θέλετε τη δική μου γνώμη.

Εγώ θεωρώ ότι δεν έπρεπε αυτή τη στιγμή, δεν είχε θέση...είναι ένα ζήτημα που έχει ανοικτές πλευρές πραγματικά. Δεν το έχετε δει εσείς; Οτι πάρα πολύς κόσμος διερωτάται “γιατί ρε παιδιά αφήσατε 37 δισεκατομμύρια, όταν εσείς παραλάβατε άδεια ταμεία, εσείς τους αφήσατε 37 δις”. Είναι ένα ερώτημα. Αλλά νομίζω το κάναμε...υπάρχουν τοποθετήσεις γιατί το κάναμε, υπάρχουν ερωτηματικά ταυτόχρονα αν έπρεπε να γίνει, και σε αυτό τοποθετήθηκε.

Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν έπρεπε να γίνει αυτή η τοποθέτηση, δεν είχε λόγο να γίνει αυτή η τοποθέτηση».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα κρατούν τις έδρες τους μετά την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός σημείωσε:

«Δεν θέλω να κάνω κρίσεις για ανθρώπους...Αν ήμουν εγώ δεν θα την κρατούσα.

Αυτό σας λέω και μόνο. Αν ήμουν εγώ δεν θα την κρατούσα. Δεν ξέρω αν κάνει καλώς ή κακώς, μπορεί να έκανα εγώ κακώς. Εγώ, με την δική μου λογική, δεν θα την κρατούσα.Αλλά μπορεί να έχουν δίκιο η Πέρκα και ο Ευκλείδης, δε λέω...μπορεί να έχουν αυτοί δίκιο κι εγώ άδικο. Υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ του να κρατηθεί η έδρα, προς Θεού! Εγώ λέω, και το λέω με απολυτότητα, δεν θα την κρατούσα. Εγώ. Δε λέω ότι θα είχα δίκιο».

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…