Για την κρίση στη Μέση Ανατολή και το κατά πόσο θα μπορούσε να εμπλακεί η χώρα μας μίλησε στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο Δημήτρης Σταθακόπουλος - Διεθνολόγος Οθωμανολόγος Δρ Παντείου Πανεπιστημίου.

Επισήμανε ότι: «Η Ελλάδα, μετέχοντας και στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ΝΑΤΟ, έχει κάποιες υποχρεώσεις. Πέραν τούτου, έχει και διμερείς συμφωνίες με το Ισραήλ, στρατιωτικές και εμπορικές, και σε κάθε περίπτωση χαίρουμε εκτίμησης από τον Παλαιστινιακό λαό σ’ αυτά τα χρόνια, δηλαδή μας εμπιστεύονται όπως ομοίως το Ισραήλ, και εμείς το Ισραήλ. Και μη ξεχνάμε ότι έχουμε και Ισραηλινούς πολίτες που έχουν και ελληνική υπηκοότητα».

«Θα πρέπει να ψάχνουμε τον ηθικό αυτουργό που ενεργοποίησε όλες αυτές τις εξελίξεις στην περιοχή» σημείωσε αναφέροντας ότι ο προφανής είναι το Κατάρ, το οποίο όπως είπε, χρηματοδοτεί την Χαμάς. «Σαφώς το Ιράν και η Τουρκία» πρόσθεσε. «Αυτοί είναι οι προφανείς. Από την άλλη μεριά πρέπει να θίγονται και άλλα συμφέροντα ευρύτερα» τόνισε. Ο κ. Σταθακόπουλος υπογράμμισε ότι μέχρι να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, αυτή η κατάσταση θα διατηρείται.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…