Ως μία καθαρά τρομοκρατική επίθεση και όχι επιχείρηση εισβολής χαρακτήρισε ο πολιτικός και στρατηγικός αναλυτής Νίκος Λυγερός, το πλήγμα της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο, που πυροδότησε τη νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, εξήγησε πως εάν επρόκειτο για επιχείρηση εισβολής, οι επιθέσεις που δέχεται πλέον το Ισραήλ από την Συρία και τον Λίβανο, θα είχαν γίνει συντονισμένα και ταυτόχρονα με την επίθεση της Χαμάς για να μπερδέψουν εντελώς την άμυνα του Ισραήλ.

«Εδώ ήθελαν να βιάσουν γυναίκες, να αποκεφαλίσουν μωρά, να φανεί όλη η βαρβαρότητα, γιατί ο πρώτος στόχος για την Χαμάς είναι να τρομοκρατήσει τους ανθρώπους που είναι γύρω από τις κοινότητες που γειτνιάζουν με τη Γάζα γιατί θεωρούν ότι πρέπει να τους φοβούνται. Το άλλο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι η Χαμάς δεν είναι η Παλαιστίνη, ούτε η Παλαιστίνη είναι η Χαμάς. Αρα αυτό που γίνεται τώρα είναι Ισραήλ εναντίον Χαμάς και όχι Ισραήλ εναντίον Παλαιστίνης. Και η απόδειξη είναι ότι η κυβέρνηση της Παλαιστίνης, δεν έχει εκφραστεί υπέρ της Χαμάς γιατί πολύ απλά η Χαμάς θέλει να χτυπήσει και την κυβέρνηση της Παλαιστίνης, θέλει να πρωτοστατήσει και να φανεί ότι αυτή αντιπροσωπεύει περισσότερο τη Λωρίδα της Γάζας παρά η κυβέρνηση της Παλαιστίνης» επισήμανε ο κ. Λυγερός.

Αναφορικά με το που στοχεύει η Χαμάς τόνισε ότι πρώτος στόχος είναι να κάνει μία νέα διαπραγμάτευση και να φανεί ότι αντιπροσωπεύει κάτι το διαφορετικό και ο δεύτερος και πιο «βαθύς» στόχος είναι να αποσταθεροποιήσει την περιοχή γιατί το Ισραήλ, και με τους G7 μπαίνει μέσα στο νέο δρόμο μεταξιού.

Ο κ. Λυγερός εκτίμησε ότι το Ισραήλ θα εξαπολύσει τρομερή αντεπίθεση καθώς δεν έχει κανένα όφελος να διαρκέσει η σύρραξη.

Σημείωσε δε πως «Είναι ένας πόλεμος τεχνητός, είναι proxy war, δηλαδή το παιχνίδι παίζεται και από πιο μακριά, και από το Ιράν και από το Κατάρ. Δυστυχώς οι Παλαιστίνιοι, ακόμη και αυτοί που είναι στη Λωρίδα της Γάζας, που μπορεί να έχουν αυτήν την πιο ακραία συμπεριφορά, είναι όλοι χειραγωγημένοι γιατί το παιχνίδι παίζεται πιο βαθιά και πιο μακριά».

Για την στάση της χώρας μας που μέσω του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εξέφρασε την στήριξή της στο Ισραήλ , τόνισε ότι η Ελλάδα παίρνει θέση ξεκάθαρη και δημοκρατική, δεν ξαφνιάζει κανέναν και δεν χαλάει τις σχέσεις.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…