Για πρωτοφανή αποχή των ψηφοφόρων στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου έκανε λόγο μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου σημειώνοντας ότι ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η αποχή στην Αθήνα και είναι κάτι που πρέπει να τεθεί υπό συζήτηση. Παρατήρησε ότι στην αυτοδιοίκηση σημαντικό λόγο παίζει η ενασχόληση του υποψήφιου σε βάθος χρόνου. Αναφορικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες με αρνητικό «πρωταγωνιστή» τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο μετά την ανάρμοστη επίθεσή του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Μάρκου υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι τον στήριξε ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο πρώην βουλευτής ανέφερε:

« Ο Μπέος, τον οποίο προτιμώ να μην αναφέρω το όνομά του, είναι τόσο λασπώδης η παρουσία του στον δημόσιο βίο, αν ήταν ο ίδιος μόνος του υποψήφιος, ούτε 15% δεν θα έπαιρνε στο Βόλο. Ολος ο μηχανισμός της ΝΔ, έπεσε πάνω του και στον στήριξε. Και βεβαίως ασπάζεται και παίρνει και τη λάσπη που κουβαλάει ο συγκεκριμένος κύριος. Ολόκληρος ο μηχανισμός έπαιξε τα ρέστα του. Με τον πρωθυπουργό επικεφαλής που στην επίσκεψή του λέει είσαι ο καλύτερος για να συντονίζεις, και με τον υφυπουργός Τριαντόπουλο στην εξέδρα μαζί του στην προεκλογική του ομιλία.

Δεν έγινε φαινόμενο αυθύπαρκτο ο κύριος αυτός. Είναι φαινόμενο που εκπροσωπεί τη Νέα Δημοκρατία. Δε μπορεί η ΝΔ στον συγκεκριμένο κύριο να είναι και με τον  χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Δηλαδή και δεν του έχουμε δώσει το χρίσμα, μας συγχωρείτε ο λαός τον εξέλεξε, και έχουμε όλους τους βουλευτές και τον μηχανισμό μέρα-νύχτα να τρέχουν υπέρ του κυρίου, ε δε γίνεται, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Ερωτηθείς συγκριτικά με τις προκλητικές συμπεριφορές που έχει κατά καιρούς, επιδείξει ο Παύλος Πολάκης, ο Κώστας Μάρκου σημείωσε ότι:

«Κάθε φορά κάνουμε πολιτική εκτίμηση. Εκεί αυτήν την ώρα η πολιτική εκτίμηση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου δεν είναι μόνο αισθητική. Υπάρχουν κι άλλοι που ενοχλούν αισθητικά. Αν θέλετε να σας πω ευθέως, ο τρόπος παρεμβάσεων του Παύλου Πολάκη, αισθητικά εμένα δε με βρίσκει σύμφωνο. Αισθητικά.

Η αισθητική είναι μία αντίληψη η οποία δεν είναι η κορυφαία όσον αφορά την πολιτική δραστηριότητα».

Στην επισήμανση ότι δεν είναι μόνο αισθητικό το θέμα όταν ο Παύλος Πολάκης στοχοποιεί με αναρτήσεις του τραπεζικούς, δικαστικούς, δημοσιογράφους, ο κ. Μάρκου δήλωσε:

«Οι δημοσιογράφοι δεν υπόκεινται σε κριτική; Οι πολιτικοί δεν υπόκεινται σε κριτική; Δεν είναι με τον αισθητικό τρόπο που εγώ θα επέλεγα, αλλά οι δημοσιογράφοι είναι αντικείμενα κριτικής. Οπως και οι πολιτικοί, δεν το συζητώ, αυτοί είναι πρώτοι – πρώτοι. Και οι δικαστικοί είναι αντικείμενο πολιτικής κριτικής».

Ερωτηθείς γιατί ο Παύλος Πολάκης βρέθηκε ένα βήμα πριν τη διαγραφή μετά τις συγκεκριμένες αναρτήσεις, ο Κώστας Μάρκου απάντησε πως:

«Διότι όπως σας λέω, οι όλες του, διαδικασίες, παρεμβάσεις, έχουν ένα αισθητικό κριτήριο που πολλές φορές ξεπέρασε και κάποια όρια».

 

Η αναφορά στον Αχιλλέα Μπέο εδώ: Η αναφορά στον Παύλο Πολάκη εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…