Απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται σχετικά με την «παρακαταθήκη» που έχει αφήσει στην πόλη, έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και εκ νέου υποψήφιος, επικεφαλής της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στον Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, κάνοντας παράλληλα έναν απολογισμό του έργου του.

Αρχικά σημείωσε πως: «Πολλές φορές μου γίνεται μία κριτική και αναρωτιέμαι, παρέλαβα κανένα πριγκηπάτο το 2019; Οταν είχαμε ανεργία, όταν είχαμε σημαντικό πρόβλημα στο κυκλοφοριακό, τον ΟΑΣΘ υπό διάλυση, το Μετρό παντελώς σταματημένο, χαμηλό επίπεδο τουρισμού, οικονομία και ανεργία στα ύψη, η πόλη ήταν εγκαταλλειμμένη, παντού σκουπίδια. Αυτή ήταν η εικόνα που παρέλαβα. Εγώ όμως δεν βγήκα ούτε μια μέρα να πω τι παρέλαβα» τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Προχωρώντας στην συνέχεια σε έναν απολογισμό αναφορικά με το τι...παραδίδει, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε:

«Στο κομμάτι της αναγνωρισιμότητας της πόλης, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον τουρισμό, τα γεμάτα ξενοδοχεία, την κρουαζιέρα που πλέον τα κρουαζιερόπλοια είναι μια συνηθισμένη εικόνα. Να θυμίσω τις εταιρίες που ήρθαν αυτήν την τετραετία στην πόλη μας και πλέον έχουμε όχι μηδενική ανεργία, αλλά σε κάποιους κλάδους όπως ο δικός μου που είναι πολιτικός μηχανικός, υπάρχει και αρνητική ανεργία, δηλαδή ψάχνουν να βρουν μηχανικούς και δεν βρίσκουν, συνεργεία και δεν βρίσκουν. Την άνθιση που υπάρχει, τα μεγάλα πρότζεκτ στην πόλη όπως τα κεραμεία Αλλατίνη στα ανατολικά και το συγκρότημα FIX στα δυτικά, μια επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ που είναι μπροστά μας τα επόμενα χρόνια. Υποδομές που προχωράνε, έχουμε το κομμάτι του Μετρό που μπήκε στις ράγες του.

Ολα αυτά τα πρότζεκτ πέρασαν από το Δημαρχείο, πέρασαν από το δημοτικό συμβούλιο. Ακόμα και η ανάπλαση της ΔΕΘ πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο».

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας επισήμανε πως είναι ίσως ο μοναδικός δήμαρχος στην Ελλάδα που από την αντιπολίτευση χρεώνεται τα προβλήματα της πόλης με ονοματεπώνυμο.

Πρόσθεσε πως: «Η αλλαγή την οποία έφερα στην πόλη, στην διοίκηση αλλά και στην αντίληψη της πόλης, είναι ότι πλέον  δεν διαφωνούμε συνέχεια, δεν κάνουμε καυγάδες, προχωρούμε πολύ δημιουργικά και συνθέτουμε, αυτό που λέω, προσθέτουμε και δεν αφαιρούμε, πολλαπλασιάζουμε και δεν διαιρούμε. Η Θεσσαλονίκη πλέον έχει σταματήσει να αδιαφορεί, να γκρινιάζει, και τελικά να ακυρώνει».

Για το θέμα της καθαριότητας υπενθύμισε ότι ο στόλος έχει ενισχυθεί με καινούργια οχήματα και καδοπλυντήρια τονίζοντας πως πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια από όλους. Επισήμανε ακόμη ότι έχουν γίνει τρεις χιλιάδες παρεμβάσεις στις γειτονιές ενώ όσον αφορά το πράσινο στην πόλη, ανέφερε ότι μπήκαν τριπλάσια δέντρα  από αυτά που ξεριζώθηκαν.

«Ολα αυτά ειναι ενέργειες που έγιναν από τη δική μας διοίκηση» υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…