Την δυσαρέσκειά του για την απουσία του Κωνσταντίνου Ζέρβα από το debate της Τετάρτης 4/10 μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, εξέφρασε μιλώντας στον Status 107,7 ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης - επικεφαλής του συνδυασμού «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» Στέλιος Αγγελούδης.

Αφού έκανε λόγο για «αόρατο» και «κρυπτώμενο» δήμαρχο, σημείωσε ότι ο υπαινιγμός του πηγαίνει στο πρόσωπο του νυν δημάρχου Θεσσαλονίκης.

«Χθες έγινε το τρίτο debate στο οποίο αρνήθηκε πάλι να παραστεί ο Ζέρβας. Κι έχουμε μία απόλυτη αντιδημοκρατική συμπεριφορά όπου στο προσδιορισμένο debate στο δημοτικό μέσο TV100, ένα 24ωρο πριν, δεχθήκαμε επιστολή ματαίωσης κάτι το οποίο ήταν απαράδεκτο απέναντι στο θεσμό, απέναντι στη Δημοκρατία αλλά κυρίως απέναντι στους πολίτες που δεν είχαν την δυνατότητα έναν στοιχειώδη διάλογο.

Ελπίζω τη δεύτερη εβδομάδα που δεν θα έχει τόσους υποψηφίους να  δεχθεί ο κ. Ζέρβας να ανταλλάξουμε 5-6 κουβέντες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Αγγελούδης.

Για τα έργα στη Θεσσαλονίκη, ο υποψήφιος δήμαρχος, αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους σημειώνοντας ότι στον ίδιο προσωπικά δεν είναι αισθητικά συμβατή, επισημαίνοντας: «Η  Αριστοτέλους έπρεπε να είναι συμβατή με το ιστορικό αποτύπωμα που έχει αφήσει ο σχεδιαστής πριν από έναν αιώνα. Αυτή τη στιγμή ο δήμος δεν έχει φτιάξει τα πλακάκια, δεν έχει βάψει τις κολώνες, δεν έχει καθαρίσει τα παρτέρια της. Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις όπου θα αποκατασταθεί η πλατεία στην αρχική της μορφή, με ελαφρές παρεμβάσεις ανανέωσης. Κρυβόμαστε πίσω από μια ανάπλαση, όταν ολοκληρωθεί η μελέτη και μετά προκηρυχθεί η κατασκευή... Μέχρι τότε θα έχουν περάσει 3-4 χρόνια».

Ο κ. Αγγελούδης τόνισε πως ο κ. Ζέρβας, ότι είχε ετοιμάσει και είχε προχωρήσει η προηγούμενη διοικηση, το έβαλε στις καλένδες. «Είναι βέβαιο ότι πρέπει η πόλη μας  να σταματήσει να είναι η πόλη των ματαιωμένων σχεδίων» είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε δε, πως η Θεσσαλονίκη βιώνει μία εγκατάλειψη σε βασικά θέματα. Οπως ανέφερε ο κ. Αγγελούδης: «Καλά είναι τα μεγάλα λόγια αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που είτε περιμένουν στις στάσεις μια ώρα είτε μπαίνουν παστωμένοι στα λεωφορεία. Διεκδίκηση πρώτη: τα 150 λεωφορεία που περιμένει η πόλη εδώ και τρία χρόνια. Δεύτερη διεκδίκηση η μελέτη για τη θαλάσσια συγκοινωνία...παραμένει στο συρτάρι. Μένει μια επικαιροποίηση για τα περιβαλλοντικά, θα μπορούσε να είχε γίνει.

Τρίτη διεκδίκηση, ξέρει κανείς, να μας πει ο δήμαρχος αν έχει ξεκινήσει η μελέτη για την επέκταση του μετρό προς το αεροδρόμιο, τις δυτικές συνοικίες, την Τούμπα και την Χαριλάου;» Στην επισήμανση αναφορικά με την επέκταση του Μετρό σε αυτές τις περιοχές, ότι απαιτούνται τεράστια χρηματικά ποσά για κάτι τέτοιο ο κ. Αγγελούδης σημείωσε πως «όπως βρίσκονται κάθε χρόνο για την Αθήνα να βρεθούν και για τη Θεσσαλονίκη».

Αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές ξεκαθάρισε ότι τον στηρίζει το επίσημο ΠΑΣΟΚ, ούτε ο ίδιος ζήτησε στήριξη, ούτε του προτάθηκε στήριξη.

 

«Εγώ θέλω να πάω με μία ανεξάρτητη προσπάθεια που θα έχει και νεοδημοκράτες και πασοκτσήδες και συριζαίους και χαίρομαι διότι αυτό φαίνεται ότι επιτεύχθηκε με έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο» τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόθεση συνεργασίας, ο Στέλιος Αγγελούδης ξεκαθάρισε ότι: «Σε οποιαδήποτε περίπτωση πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια που θα ανακόψει μία περίοδο που θεωρούμε ότι ήταν ιδιαίτερα καταστροφική για την πόλη όπως αυτή που διανύσαμε τον τελευταίο καιρό».

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…