Αντίθετος στο να δηλώνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ποιον από τους δύο υποψηφίους για την ηγεσία του κόμματος στηρίζουν εν όψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη.

«Εχω πει από την αρχή, εδώ και πολύ καιρό, ότι είναι λάθος να βγαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ, ή στο facebook ή οπουδήποτε αλλού, και να δηλώνουν υποστήριξη στον α΄ και στον β΄ υποψήφιο. Σύμφωνα με το καταστατικό η ψηφοφορία είναι μυστική, δεν είναι δημόσια, δεν έχουμε ανοίξει κάποιον κατάλογο υποστηρικτών, ή οπαδών ή οτιδήποτε άλλο, και να πηγαίνουμε και να γραφόμαστε από κάτω, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο καταστατικό μας.


Κι εγώ επειδή θεωρώ τον εαυτό μου ένα απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θεωρώ ότι πρέπει να βγω και να δημοσιοποιήσω την άποψη που έχω και εξέφρασα μέσα στην κάλπη. Το θεωρώ λοιπόν αυτό λάθος, και επειδή την επόμενη μέρα με όλους αυτούς θα είμαστε στο ίδιο κόμμα και θα παλεύουμε, δεν θεωρώ ότι προσθέτει στην διαδικασία των εκλογών το να βγαίνει ο καθένας το ποιον υποστηρίζει. Αλλωστε να μην ξεχνούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κάνει τις εκλογές τη μέρα που είχαμε την εορτή Αγάπης, Σοφίας, Πίστεως και Ελπίδας. Ε, ας καταλάβουμε κάτι από όλα αυτά» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση των κ.κ. Τσακαλώτου και Παππά που δήλωσαν ποιον υποψήφιο στηρίζουν, ξεκαθάρισε ότι είναι δική τους επιλογή, τη σέβεται αλλά ο ο ίδιος δεν θα το κάνει. «Εγω δεν βγαίνω να καλέσω κανεναν, ούτε καν τους φίλους μου, ούτε οποιονδήποτε άλλον στο τι πρέπει να ψηφίσει, αλλά σέβομαι αυτούς που το κάνουν, απλά διαφωνώ με αυτό το πράγμα» σημείωσε.


Ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε επίσης ότι «εάν κάποιος θεωρεί ότι θα αναλάβει την προεδρία και θα αλλάξει την πορεία και τη γραμμή του κόμματος κάνει λάθος», επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συλλογικό και όχι προεδροκεντρικό κόμμα.


Ερωτηθείς για τις φήμες ότι η Εφη Αχτσιόγλου και οι συνεργάτες υπονόμευαν τον Αλέξη Τσίπρα, κάτι που οδήγησε την υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, να αναρτήσει βίντεο – απάντηση στα social media, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε:

«Επειδή έχω ζήσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχαν σύντροφοι και ομάδες που όχι έκαναν πόλεμο, είχαν διαφορετική άποψη από αυτό που έλεγε η πλειοψηφία, και πολλές φορές ο Αλέξης Τσίπρας.
Ειδικά η Εφη Αχτσιόγλου με τη στάση της, κι επειδή τα τελευταία 4 χρόνια ήταν υπεύθυνη Οικονομικής Πολιτικής στον ΣΥΡΙΖΑ κοινοβουλευτικά, και εγώ συντονιστής, διαπίστωσα ότι όχι απλά δεν υπονόμευε, αλλά στήριζε αυτά τα οποία έλεγε η πλειοψηφία και ο Αλέξης Τσίπρας»

Η αναφορά στην δημοσιοποίηση στήριξης υποψηφίων εδώ: Η αναφορά στην Εφη Αχτσιόγλου εδώ: Η αναφορά στην Εφη Αχτσιόγλου εδώ:
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…