Για την ακρίβεια που παρατηρείται σε διάφορα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ παρά την μείωση του πληθωρισμού, μίλησε στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο πρόεδρος της Ενωσης Μικρομεσαίων Μάρκετ Ελλάδας Γιάννης Πηλίδης. Σημείωσε ότι ο ίδιος διατηρούσε τις επιφυλάξεις του όταν τον Φεβρουάριο είχαν ανακοινωθεί οι εκτιμήσεις για πτώση του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες.

«Δεν είμαστε μόνοι μας στην Ευρώπη. Από την στιγμή που υπάρχει πληθωρισμός στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, δεν μπορεί να πέσει στην Ελλάδα. Δεν είναι δηλαδή ο πληθωρισμός φαινόμενο μόνο της Ελλάδας» τόνισε επισημαίνοντας παράλληλα ότι εισάγουμε πρώτες ύλες από τις άλλες χώρες.

Για το γεγονός ότι έχουν πέσει οι τιμές σε πρώτες ύλες αλλά παρ’ όλα αυτά τα προϊόντα για την παραγωγή των οποίων χρησιμοποιούνται, όχι μόνο παραμένουν ακριβά αλλά συνεχίζουν να ανεβαίνουν ο κ. Πηλίδης ανέφερε πως αυτό που δείχνει αν υπάρχει αισχροκέρδεια σε ένα χρόνο, είναι ο ισολογισμός, δηλαδή το μεγάλο ποσοστό κέρδους ξεκινάει από την βιομηχανία και όχι από τα σούπερ μάρκετ. Υπογράμμισε δε, ότι το πρόβλημα δεν παρατηρείται μόνο στη χώρα μας αλλά είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο.

 

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…