«Η ρότα του ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει όχι όμως και οι αξίες του», σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, αναφορικά με τις εσωκομματικές διεργασίες στο δρόμο προς την εκλογή νέας ηγεσίας. 

Ερωτηθείς εάν ο νέος ή η νέα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα χρεωθεί μία ενδεχόμενη αποτυχία στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε: 

 «Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι είναι πολύ βιαστικό να κριθεί η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πρώτος σταθμός θα είναι οι ευρωπαϊκές εκλογές στα τέλη Μαϊου του 2024, και κατά τη γνώμη μου, το σημείο το κρίσιμο είναι οι επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν.

«Και θέλω να πω κάτι, πρόεδρο θα εκλέξουμε στο κόμμα, ούτε βασιλιά, ούτε ηγεμόνα.

Ολοι μαζί είμαστε και θα είμαστε στην ηγεσία και στην προμετωπίδα αυτού του κόμματος, και όλοι μας έχουμε τις ευθύνες μας μικρότερες ή μεγαλύτερες και για το πως φτάσαμε έως εδώ, αλλά και το πως θα βγούμε αυτό το τέλμα, και θα πάμε πολύ καλύτερα».


Αναφορικά με τις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ ενός μοντέλου δυαρχίας στην ηγεσία του κόμματος, ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε:

«Καταρχήν εγώ δεν συμφωνώ με σενάρια δυαρχίας, τριαρχίας κλπ. Θεωρώ ότι η ηγεσία που θα εκλέξουμε μαζί με τα συλλογικά όργανα του κόμματος, θα μπορούν να ορίζουν και να καθορίζουν τη δουλειά του κόμματος.

Δεν χρειαζόμαστε ούτε πολλούς αρχηγούς, ούτε μεγάλη γραφειοκρατία.

Υπάρχουν αυτά τα μοντέλα σε κάποια κόμματα, ιδίως των πρασίνων στην Ευρώπη κτλ....

Εγώ νομίζω ότι πρέπει να εκλέξουμε μία ισχυρή ηγεσία, από τη νέα γενιά των στελεχών του κόμματος».

 

Η αναφορά στις εκλογές για νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ: Η αναφορά στα σενάρια δυαρχίας εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…