Η 1η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας, Forward Green, πραγματοποιείται από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η Forward Green αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΔΕΘ – Helexpo με στόχο την καλλιέργεια μιας νέας επιχειρηματικής αντίληψης στη χώρα, βασισμένης στην κυκλική οικονομία, την πράσινη ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό των επιχειρηματικών μοντέλων.

Απευθύνεται σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς που υιοθετούν σύγχρονες πρακτικές αξιοποίησης πρώτων υλών, δομικών υλικών, τεχνολογιών, ενέργειας, ανακύκλωσης και συσκευασίας.

Μιλώντας στον Status, ο κ. Γιώργος Κρεμλής, επίτιμος Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για θέματα Περιβάλλοντος, Κλιματικής και Κυκλικής Οικονομίας, ο οποίος συμμετέχει στο forum που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Forward Green, τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό συνέδριο.


Εξήγησε ότι η κυκλική οικονομία είναι πως θα μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αλλά και το προσωπικό μας απότυπωμα.


«Οι πόροι του πλανήτη δεν είναι ανεξάντλητοι. Εάν συνεχίσουμε με τα σημερινά πρότυπα παραγωγής και εκμετάλλευσης γραμμικής οικονομίας, μέχρι το 2040 ή μέχρι το 2050, οι εκτιμήσεις είναι ότι θα χρειαστούμε δύο, ή ακόμη και τρεις πλανήτες για να καλυφθούν οι ανάγκες αυτής της γενιάς και των επόμενων γενεών» υπογράμμισε ο κ. Κρεμλής επισημαίνοντας πως:


«Η κυκλική οικονομία, είναι το οικονομικό μοντέλο που θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε την κλιματική ουδετερότητα το 2050 ώστε να ανακοπεί η καλπάζουσα πορεία προς την κλιματική αλλαγή και η οποία γίνεται ολοένα και πιο αισθητή».


«Αν θέλουμε να σώσουμε τον πλανήτη, μόνο μέσα από την κυκλική οικονομία θα το καταφέρουμε».

 

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…