Για την επίθεση «μεγατόνων» με 165 εκατομμύρια «χτυπήματα» από 114 χώρες του κόσμου, που δέχθηκε επί δύο συνεχόμενες ημέρες, η Τράπεζα Θεμάτων, αλλά και παράπλευρα συστήματα του υπουργείου Παιδείας, όπως το MySchool, με συνέπεια να υπάρξουν καθυστερήσεις στην άντληση θεμάτων για τις ενδοσχολικές απολυτήριες εξετάσεις, μίλησε στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο Νίκος Βασιλάκος, Ειδικός σε θέματα τεχνολογίας και πρόεδρος της Internet Now.

«Δεν είναι ούτε εύκολο ούτε δύσκολο να χακάρεις ένα ολόκληρο σύστημα» τόνισε, επισημαίνοντας ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση έπρεπε να κοπεί η κίνηση από το εξωτερικό από την πρώτη μέρα ωστόσο αυτό δεν έγινε. Επίσης υπήρξε καθυστέρησης μίας ημέρας μέχρι να ενημερωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Ο κ. Βασιλάκος σημείωσε ότι επειδή πρόκειται για τέσσερις εμπλεκόμενους φορείς σε καθεστώς υπηρεσιακής κυβέρνησης, μέχρι αυτοί να συννενοηθούν υπήρξαν καθυστερήσεις.


Εξήγησε ότι δεν είναι δύσκολο να γίνει ο συντονισμός για 114 χώρες όπως συνέβη στην συγκεκριμένη κυβερνοεπίθεση. «Μπαίνεις στο dark web και αγοράζεις... λες θέλω να αγοράσω ένα “συμβόλαιο θανάτου” γι αυτόν τον σέρβερ.... Μπορούν να τα βρουν αλλά όλοι αυτοί είναι καλά κρυμμένοι».
 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…