Αισιόδοξος ότι οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, όπως αυτές διατυπώθηκαν στην παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, θα γίνουν πράξη μέσα στην επόμενη τετραετία, δήλωσε ο Υποψήφιος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βενιέρης Βελόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1.

«Αν θα πηγαίναμε τέσσερα χρόνια πίσω, με πανδημία και ενεργειακή κρίση και δούμε τι είχε υποσχεθεί τότε η Νέα Δημοκρατία, θα δούμε ότι είναι σαφές, πως αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε η Νέα Δημοκρατία, τα έκανε πράξη. Συνεπώς εκ του αποτελέσματος της προηγούμενης τετραετίας, θέλω να είμαστε αισιόδοξοι, ότι μπορούν να επιτευχθούν και αυτά. Όλα αυτά βέβαια, έχουν ορίζοντα τετραετίας, όπως είπε ο πρωθυπουργός. Είναι άλλο πράγμα να λέει κάποιος, ότι εγώ αύριο θα ανεβάσω τον κατώτατο μισθό 10-20%, χωρίς να δεις τα μεγέθη, που σου επιτρέπουν ή όχι να το κάνεις κι άλλο πράγμα να δεις τους δείκτες, την κατάσταση της οικονομίας και τον ρυθμό ανάπτυξης και συναρτήσει όλων αυτών να δούμε τι από αυτά που υπόσχεσαι, μπορούν να γίνουν πράξη. Άλλωστε όπως είπε ο ίδιος ο Υπ. Οικονομικών, ο κ. Σταϊκούρας, όταν ρωτήθηκε σε εκπομπή ΄γιατί δεν ανεβάσατε τον κατώτατο μισθό, στα 800 ευρώ, ώστε να φανεί το ‘8’ μπροστά, ο ίδιος απάντησε, ότι ‘η οικονομία δεν είναι επικοινωνία, η κατάσταση της οικονομίας μας επέτρεπε να πάμε στα 780’. Αυτό είναι που διαφοροποιεί τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, και την ευκολία με την οποία υπόσχεται πράγματα, είναι ότι η ΝΔ πρώτα κοστολογεί και μετά υπόσχεται.»

Αναφορικά με τα σενάρια για κυβέρνηση συνεργασίας ή κυβέρνηση ανοχή ο Δημήτρης Βενιέρης Βελόπουλος, δήλωσε ότι «ούτε τα πρόσωπα μέσα στα ίδια τα κόμματα, δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους: Δραγασάκης, Τσκαλώτος, Παπαχριστόπουλος, ήταν απέναντι στην επίσημη γραμμή του κόμματος, μετά πήγαν να τα διορθώσουν. Μέχρι χθες λέγαμε για συνεργασία, τώρα λέμε για ανοχή.

Στο ΠΑΣΟΚ, εκείνοι οι οποίοι διεκδίκησαν την προεδρία του κόμματος, ακόμη δεν μιλιούνται μεταξύ τους. Ας τα βρουν μεταξύ τους τα πρόσωπα, ας τα βρουν μεταξύ τους τα κόμματα και μετά να δούμε αν προκύπτουν αριθμητικά, αυτά τα οποία λένε.»

Θυμίζοντας το παράδειγμα του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής το 1990, που ψήφισε η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και την περιπέτεια, στην οποία μπήκε τότε η χώρα, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, δήλωσε αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και την απλή αναλογική: «Βάζει σε δοκιμασία και τώρα τη χώρα, για να συζητάμε 20 μέρες πριν από τις εκλογές, όχι τι θα κάνουν τα κόμματα μετά τις εκλογές, αλλά αν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση ηττημένων ή όχι. Μία χώρα, που μιλά για κυβέρνηση ηττημένων, έχε χάσει προκαταβολικά. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη: λέει, το πρόγραμμά  μου είναι αυτό, απολογούμαι ή κάνω απολογισμό για τα τέσσερα χρόνια, λέω τι μπορώ να κάνω κοστολογημένα και θέλω αυτοδυναμία. Όταν τα υπόλοιπα κόμματα συμφωνήσουν και βρουν τι θέλουν να κάνουν με τη θεά Δήμητρα ή τη Ρέα, ας μας το πουν κι εμάς. Είναι αστείο να συζητάμε για κυβέρνηση ηττημένων, σε μία χώρα, που χρειάζεται νίκες.»

Δείτε τη συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…