"Η συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια πύρρειος νίκη", τόνισε μεταξύ άλλων στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status fm 107,7 και στην εκπομπή της Έφης Παφίτου η υποψήφια βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Θρασκιά.

"Η συμφωνία των Πρεσπών με προβλημάτισε, με στεναχώρησε γιατί όλες μου οι αναφορές είναι στη Θεσσαλονίκη και στην Μακεδονία και φυσικά μου πέφτει βαρύ να χρησιμοποιούμε την ονομασία Μακεδονία και για μία άλλη χώρα. Όμως σήμερα έχει αποδειχθεί και περίτρανα ότι αυτή η συγκεκριμένη δύσκολη επιλογή έλυσε μια εκκρεμότητα. Και ιστορικά αν παρακολουθήσει κανείς, οι εκκρεμότητες βλάπτουν τις χώρες και δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα" ανέφερε η κ. Θρασκιά και συνέχισε. "Αυτή η δύσκολη απόφαση στην πορεία των χρόνων δικαιώθηκε και από τις σχέσεις των δυο χωρών σήμερα και ότι έληξε μια σημαντική εκκρεμότητα υπέρ μας στη συγκεκριμένη περιοχή. Φυσικά ήταν μια πύρρειος νίκη. Σε καμία περίπτωση εμείς οι Έλληνες και Μακεδόνες δεν θα μπορούσαμε να χαρούμε ή να πανηγυρίσουμε με μια νίκη μερικώς αποδεκτή από μας που χρησιμοποιεί και αυτό το όνομα. Όμως η ιστορία δικαίωσε αυτή την επιλογή, γιατί έκλεισε μια σοβαρή εκκρεμότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τις υπάρχουσες επιλογές διαχρονικά. Αυτό φάνηκε και από την αντιμετώπιση της απερχόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που έδειξε σε ποια κατεύθυνση κινήθηκαν οι σχέσεις των δυο χωρών και ήταν επωφελής και για τα δυο κράτη. Νομίζω ότι πια αυτό έχει γραφτεί στην ιστορία. Δεν είναι θέμα οπτικής γωνίας", κατέληξε.

Ερωτηθείσα για το πώς αποφάσισε να πολιτευτεί αυτή την χρονική περίοδο με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε: "Δεν το επέλεξα εγώ. Δεν ήταν μια δική μου ιδέα. Αυτό που οδήγησε στην τελική μου απόφαση είναι η στάση ζωής που έχω, να τρέχω προς την ευθύνη. Δεν με καλύπτει να δουλεύω και να βγάζω χρήματα. Με ενδιαφέρει να δουλεύω και να προσφέρω. Αυτός ο δρόμος που μου ανοίχτηκε έχει και αυτό το πρόσημο. Το πρόσωπο που με επηρέασε να αποδεχτώ αυτή την τιμητική πρόσκληση και πρόκληση ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Με γοήτευσε η αλήθεια του, η αληθινή του πρόθεση να προσφέρει, ο τρόπος που προσεγγίζει τα πράγματα και ιδεολογικά και με την προσωπικότητά του και με το όραμα που έχει για τη χώρα. Επίσης στα κομμάτια που εγώ συντονίστηκα μαζί του και αφορούν την εκπαίδευση, την παιδεία, την ψυχική υγεία και την κοινωνία οι απόψεις μας ταυτίστηκαν και το όραμά μας συναντήθηκε σε πάρα πολλές περιπτώσεις", τόνισε, μεταξύ άλλων.

Σε ερώτηση αν αντίκρισε, μετά την γνωστή... κωλοτούμπα Τσίπρα το 2015, έναν αλλαγμένο πρόεδρο και πείστηκε να κατέβει στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε: "Θεωρώ ότι τα μαθήματα της προηγούμενης διακυβέρνησης πήραν σάρκα και οστά και τώρα, αν μας δοθεί η ευκαιρία να κυβερνήσουμε, θα μετουσιωθούν σε δράσεις".

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…