Για το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη λόγω των πρόδρομων εργασιών που πραγματοποιούνται στην Περιφερειακή Οδό για το έργο του Fly Over, μίλησε στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο κ. Πάρις Μπίλλιας, αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αρχικά σημείωσε πως είναι ένα έργο που πρέπει να γίνει, επισημαίνοντας παράλληλα πως τα τελευταία 40 χρόνια δεν είχε γίνει κανένα σημαντικό έργο υποδομής στην πόλη.

Τόνισε ότι προκειμένου να μειωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα, έχουν ήδη κατατεθεί από την Περιφέρεια, προτάσεις στην ανάδοχο εταιρία του έργου και στο υπουργείο Υποδομών που είναι ο φορέας που υλοποιεί το έργο και αναμένουν μέσα στο καλοκαίρι να τους καταθέσουν αυτές τις μελέτες και από εκεί και πέρα θα πρέπει να υπάρξει δέσμευση από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές (ανάδοχος, υπουργείο, δήμοι, Τροχαία, ΟΑΣΘ) σε μία σειρά από ενέργειες.

Ο ίδιος ανέφερε πως: «Αυτό που έχω σκεφτεί είναι ότι θα πρέπει να απαγορευτεί η στάθμευση σε κάποιους σημαντικούς οδικούς άξονες της πόλης, τουλάχιστον κατά τις περιόδους αιχμής, ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητά τους.

Επίσης πρέπει να γίνει αλλαγή των προγραμμάτων της σηματοδότησης, ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις από την αυξημένη ζήτηση, της κίνησης σε κάποιους κόμβους.

Αύξηση της συχνότητας των λεωφορειακών γραμμών.

Θέση σε λειτουργία, το ταχύτερον δυνατό, ενός συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας, αλλά και πληροφόρησης του κοινού, ώστε σε περιοχές που επιδρά άμεσα η Περιφερειακή οδός, να ενημερώνονται οι πολίτες πριν μπουν στον Περιφερειακό, και ταλαιπωρούνται.

Επίσης  χρήση της τεχνολογίας. Υπάρχουν εφαρμογές, κυρίως για έξυπνα κινητά, που μπορεί πολύ εύκολα ο πολίτης να ενημερώνεται καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ωρου για την κίνηση».

Εκτίμησε ότι οι πρόδρομες εργασίες, σε αυτήν τη φάση θα εξελίσσονται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο κ. Μπίλλιας υπογράμμισε ότι χρειάζεται πολύ καλός συντομισμός ώστε να ταλαιπωρείται όσο το δυνατόν λιγότερο ο κόσμος.

Σημειώνεται πως οι ερευνητικές πρόδρομες εργασίες που «τρέχουν» τώρα για το fly over αναμένεται να ολοκληρωθούν την Κυριακή 9 Απριλίου.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…