Αναγκαία χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Φώτης Κουβέλης, την πρωτοβουλία να συζητηθεί το θέμα του φράχτη στον Εβρο στην Ευρωβουλή, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη.

 «Σε ότι αφορά τον φράχτη πρέπει να σας πω, ότι δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς ότι ο φράχτης, εάν με τον οποιοδήποτε τρόπο, δημοκρατικό τρόπο, αναλάβει η κυβέρνηση ή ο ΣΥΡΙΖΑ με την μια ή την άλλη μορφή, ότι θα προχωρήσει στο να τον γκρεμίσει» σημείωσε, επισημαίνοντας στην συνέχεια πως:

«Απο κει και πέρα όμως, η πρωτοβουλία να συζητηθεί αυτό το ζήτημα στην Ευρωβουλή, ήταν αναγκαία. Για το λόγο ότι υπήρξε παράλειψη λήψης άλλων μέτρων, εξαιρετικά αποτελεσματικών. Και μην ξεχνάμε ότι παρά την ύπαρξη του φράχτη, έχουμε ροές.

Τότε ο φράχτης στήθηκε στο όνομα αντιμετώπισης ενός λεγομένου υβριδικού πολέμου. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στην Ευρωβουλή, δεν ψήφισαν μόνο οι δυνάμεις των τεσσάρων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να μην χρηματοδοτηθεί αυτό. Ψήφισαν από όλα τα κόμματα. Ακόμα και από το Λαϊκό Κόμμα υπήρξαν πάρα πολλές ψήφοι. Το Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία.

Και ποιοι δεν ψήφισαν; Δεν ψήφισε ο Ορμπαν, δεν ψήφισε η Μελόνι. Θέλω να πω με άλλα λόγια, πάλι τα ακροδεξιά μορφώματα, επέλεξαν να στοιχηθούν, στο όνομα του φράχτη».

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ακόμη πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε πάρει πρωτοβουλίες για να αναθεωρηθούν ακόμη και συμφωνίες που έγιναν στην Ευρώπη, και νομοθετικές ρυθμίσεις αναφορικά με την αντιμετώπιση του αθρόου μεταναστευτικού κύματος. Παράλληλα τόνισε πως ακόμη και σήμερα με τον φράχτη, δεν είναι δυνατόν η χώρα μας, στη βάση του διεθνούς δικαίου, να αρνηθεί την διαδικασία του ασύλου.

 

Η αναφορά στον φράχτη στον Εβρο εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…