«Τα λέγαμε εδώ και 13-14 χρόνια, κανένας δεν μας άκουγε μέχρι το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023» τόνισε μιλώντας στον Status ο κλειδούχος και πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΣΕ, Νίκος Τσικαλάκης αναφορικά με τα χρόνια προβλήματα στον Οργανισμό.

 «Για να γίνει ένα ατύχημα, δυστύχημα στην προκειμένη περίπτωση, δεν γίνεται από ένα παράγοντα μόνο, πρέπει να υπάρχουν 3,4 παράγοντες για να γίνει» σημείωσε ερωτηθείς για τα λάθη και τις παραλείψεις του σταθμάρχη που οδήγησαν στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Ο κ. Τσικαλάκης εξήγησε επίσης τη διαδικασία επικοινωνίας κλειδούχων  και σταθμαρχών που όπως είπε, δεν γίνεται με κινητά τηλέφωνα αλλά με ραδιοεπικοινωνία, ώστε οι συνομιλίες να καταγράφονται. Επισήμανε ότι καταγράφονται ακόμη και οι συνομιλίες μέσω σταθερών τηλεφώνων.

Ανέφερε ακόμη πως βρέθηκε στο τόπο του δυστυχήματος και έκανε λόγο για πεδίο μάχης.

«Εχω ακόμη τις εικόνες, έχει αλλάξει ο χαρακτήρας μου από εκείνη την στιγμή και η ψυχολογία μου. Είδα πράγματα που τα είδαν οι πυροσβέστες και οι διασώστες. Είναι πάρα πολύ σκληρά αυτά που είδα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΣΕ.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…