«Πολύ καλά έκανε και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., και διέταξαν έρευνα για τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης συνοριοφυλάκων» τόνισε μιλώντας στον Status  και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Ελλάδας Παναγιώτης Χαρέλας.

Σημείωσε ότι «αυτές οι διατάξεις έγιναν για να μπορέσουν να διευκολύνουν ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά βρίσκονται σε έγγαμο βίο, και να βοηθήσουν τις οικογένειές τους».

«Οταν τον περασμένο Δεκέμβριο εισήλθαν 250 νέοι συνοριοφύλακες για εκπαίδευση στην Σχολή μέσα, είχαμε 5 ή 6 έγγαμους. Και από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και σήμερα, υπάρχουν επιπλέον άλλα 42 σύμφωνα συμβίωσης αυτών των συναδέλφων.

Αν δεν έβγαινε αυτό να διαταχτεί έρευνα , θα είχαμε τα διπλάσια;» διερωτήθηκε ο κ. Χαρέλας.

Υπογράμμισε δε, ότι «Αδικούνται κάποιοι άλλοι συνάδελφοι που έχουν διαβάσει, δεν έχουν παζαρέψει την αξιοπρέπειά τους, και θα βρεθούν στην άλλη άκρη.

Εχει να κάνει και με την ηθική.

Νομίζω ότι υπάρχει και σε άλλους κλάδους αυτό το πράγμα. Δεν θα πρέπει να το προσπερνάμε.

Το γεγονός ότι μοριοδοτούνται τα σύμφωνα συμβίωσης γενικότερα, και με την απλότητα την οποία συνάπτονται σήμερα, σαφώς βοηθάει και διευκολύνει να γίνονται πιο εύκολα σύμφωνα συμβίωσης. Και αυτό δημιουργεί μία ευκολία. Και προκαλεί μια αδικία.

Το κριτήριο το βάζει ο νομοθέτης για να διευκολύνει όσους έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις.

Αυτές οι στρεβλώσεις πρέπει να διορθωθούν».

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…