«Η τροπολογία της κυβέρνησης  που αφορά στη συμμετοχή κομμάτων, μέλη των οποίων ενέχονται σε εγκληματικές ενέργειες, είναι σύμφωνη με το σύνταγμα, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status fm 107,7  και τους Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινία Δημαρέση  ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου  Αντώνης Μανιτάκης.

«Ο Κασιδιάρης, όσο εκκρεμεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, έχει δικαίωμα να πάρει μέρος στις εκλογές, όχι όμως με το κόμμα στο οποίο ανήκει και διευθύνει σήμερα» κάτι που αποδεικνύεται από τα δεδομένα που αφορούν στον επικεφαλής του συγκεκριμένου κόμματος.  Ωστόσο «αν συμμετέχει σε νέο κόμμα το οποίο θα επιχειρήσει  να κατέβει στις εκλογές  ο Άρειος Πάγος  πρέπει σε διάστημα  δύο η τριών ημερών να βρει επαρκείς ενδείξεις για την απόρριψη του αιτήματος». Όπως ό όμως ο ίδιος υποστηρίζει «ο χρόνος είναι περιορισμένος και θα είναι δύσκολο να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση »          

«Κάθε πολιτική δύναμη  που θεωρείται εγκληματική οργάνωση δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές και ο Άρειος Πάγος θα άρει κάθε υποβολή αιτήματος  συμμετοχής του»,  τόνισε ωστόσο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι  «αυτό όμως δεν αφορά στις θέσεις του κόμματος όσο ακραίες κι αν είναι αυτές».

Αναφερόμενος στην πρόταση της αντιπολίτευσης να μην μπορεί να είναι υποψήφιος όποιο στέλεχος κόμματος καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό και υπέβαλε έφεση,  τόνισε ότι «δεν απαγορεύεται στο κόμμα να πάρει μέρος στις εκλογές  με βάση το σύνταγμα  μας». 

 Τέλος αναφορικώς με τα μέλη της 17 Νοέμβρη ή άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων  που θα επιθυμούσαν να πάρουν μέρος στις εκλογές ο καθηγητής ξεκαθάρισε πως «ισχύει ακριβώς ότι και στην περίπτωση μελών εγκληματικών οργανώσεων»   

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…