«Η Τουρκία έχει κατορθώσει να αποξενωθεί από ολόκληρη σχεδόν τη Δύση. Αυτό διπλωματικά, εξαρτάται αν της κάνει κακό, διότι είναι συνάρτηση του τι θέλει να πετύχει. Μέχρι τώρα έχει κατορθώσει να έχει προκαλέσει τη Δύση σχεδόν σε όλα τα επίπεδα, παράλληλα όμως ακόμα τη χαϊδεύουν» τόνισε μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος, με αφορμή το «μπλόκο» της Αγκυρας στην πορείας ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Το κεντρικό πρόβλημα είναι ότι η Τουρκία είναι ένα πολύ καλό φιλέτο. Και δεν είναι εύκολο να πετάξεις στα σκουπίδια ένα καλό φιλέτο» σημείωσε ο κ. Ανδριανόπουλος, εξηγώντας ότι η Τουρκία είναι σε έναν γεωγραφικό κόμβο όπου παίζει κρίσιμο ρόλο και στην Ανατολή και στη Δύση.

«Αυτό ο Ερντογάν το έχει συνειδητοποιήσει και το εκμεταλλεύεται όσο το δυνατόν περισσότερο, και ανεξάρτητα από επιλογές, ξέρει πως ότι και να κάνει θα του το δικαιολογήσουν. Διότι έχουν ανάγκη την παρουσία της Τουρκίας» τόνισε ο πρώην υπουργός.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…