Σημαντικές ανατιμήσεις γύρω στο 10% με 20% σε απορρυπαντικά, περίπου στο 12% στα καλλυντικά, 4% στα γαλακτομικά, 6% στα τυροκομικά καταγράφηκαν την καινούρια χρονιά, επισήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο πρόεδρος της Ένωσης Μικρομεσαίων Μάρκετ Ελλάδας Γιάννης Πηλίδης ο οποίος σημείωσε παράλληλα ότι δεν τους έχουν ανακοινωθεί νέες αυξήσεις για το Φεβρουάριο.

Αναφορικά με το θέμα της μείωσης της ποσότητας που παρατηρείται σε αρκετές συσκευασίες προϊόντων προκαλώντας διαμαρτυρίες από καταναλωτές, και για το οποίο το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με ανακοίνωσή του προχώρησε σε διευκρινήσεις υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για παράνομη τακτική, ο κ. Πηλίδης τόνισε:

«Η τακτική προφανώς και είναι νόμιμη. Εγώ απορώ πως δημιουργείται θέμα, για τον εξής λόγο: διότι η κάθε εταιρία, η συσκευασία που θα βγάλει στην αγορά, είναι δικαίωμά της. Δηλαδή δε μπορείς να πεις μια εταιρία η οποία έβγαζε ένα προϊόν στα 400 γραμμάρια, και τώρα θα το βγάλει στα 380, ή στα 350, ότι δεν μπορεί να το κάνει.

Ποιο είναι το πρόβλημα; Το αν παραβιάζει με τον τρόπο αυτό το ποσοστό κέρδους. Διότι, όπως είναι γνωστό  υπάρχει από 31 Αυγούστου του 2021, μία νομοθεσία η οποία λέει ότι απαγορεύεται, το ποσοστό σου κέρδους. Δηλαδή αν την 1η Σεπτεμβρίου του 2021 δούλευες το συγκεκριμένο προϊόν με, ας πούμε, με 20% κέρδος, με το ίδιο ποσοστό κέρδους πρέπει να το δουλεύεις και σήμερα.

Αν επομένως με τη μείωση της συσκευασίας, παραβιάζεται αυτός ο όρος, τότε πραγματικά υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να υποστεί πρόστιμο αυτή η εταιρία.

Αν όμως δεν το παραβιάζει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» εξήγησε ο κ. Πηλίδης.

Σημείωσε δε, ότι αυτό γινόταν πάντοτε, αλλά τώρα γίνεται σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτός ο ντόρος γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

 

Η αναφορά στην τακτική μείωσης των ποσοτήτων εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…