«Ο κ. Τσίπρας είναι ο τελευταίος που δικαιούται να καταγγέλλει διότι τα ίδια γινόταν και επί δικής του κυβερνήσεως, απλώς γινόταν για δικό του όφελος, και όχι για όφελος του κ. Μητσοτάκη όπως γίνονται σήμερα» τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο πρώην ευρωβουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. Κώστας Χρυσόγονος, με φόντο τη νέα πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Επισήμανε ότι από κει και πέρα υπάρχει διαδικασία άρσεως του απορρήτου η οποία παραβιάζεται, και θα έπρεπε να υπάρχει δυνατότητα στον παρακολουθούμενο, όχι σε τρίτους, να μαθαίνει εκ των υστέρων ότι παρακολουθήθηκε προκειμένου να μπορέσει, εάν έχει παρακολουθηθεί, άνευ νομίμου λόγου, να κινηθεί αναλόγως.

Αναφορικά με τον αριθμό των παρακολουθήσεων, ο κ. Χρυσόγονος σημείωσε : «Η ουσία είναι ότι το 1967, όταν έκανε το πραξικόπημα ο Παπαδόπουλος, είχε συλλάβει έξι χιλιάδες άτομα, και τώρα, το 2021, έγιναν 15.700 παρακολουθήσεις.

Αυτό στην πραγματικότητα τι μας λέει;

Οτι παρακολουθούνται εν δυνάμει όλοι όσοι θα μπορούσαν να έχουν μια κάπως καθοριστική συμμετοχή στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Αυτή η σύγκριση δείχνει που βρισκόμαστε.

Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση στην οποία υπάρχει συστηματική και διαρκής παραβίαση του άρθρου 19 του Συντάγματος, η οποία μάλιστα προσκρούει και στο άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως Δικαιωμάτων Ανθρώπου διότι η ελληνική νομοθεσία, και η προ - ισχύσασα και ο νόμος 5002 του 2022 που ψήφισε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ, έρχεται σε αντίθεση προς τη νομολογία του ευρωπαϊκού δικαστηρίου δικαιωμάτων ανθρώπου, και η χώρα βρίσκεται διεθνώς εκτεθειμένη».

Η αναφορά στις παρακολουθήσεις και το 1967 εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…