Στα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι διατίθεται υπερβολικά μεγάλος αριθμός αστυνομικών για τη φρούρηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας.

Δήλωσε μάλιστα έκπληκτος από το συγκεκριμένο ρεπορτάζ καθώς όπως σημείωσε αφενός δεν ανακοινώνονται φρουρές πόσα άτομα απασχολούνται, αφετέρου ακόμη και σε περιπτώσεις όπου υπήρχαν επικίνδυνες ημέρες όπως για παράδειγμα του Κώστα Καραμανλή όταν ήταν πρωθυπουργός, το 2005 συγκεκριμένα, είχε στην ασφάλειά του περίπου 130 άτομα.

Σημείωσε ότι μετά το τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του αστυνομικός, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα πρώτος στόχος».

Παράλληλα εξήγησε τι προβλέπουν τα πρωτόκολλα προστασίας υψηλών στόχων.

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι «πραγματικά αστυνομικοί διατίθενται σε πάρεργα – αυτό δεν είναι σωστό».

Για το θεσμό της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας επισήμανε ότι οι ΟΠΠΙ όντως δεν έχουν πιάσει δουλειά και απασχολούνται σε αστυνομικά τμήματα και άλλες υπηρεσίες, καθώς «τα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν έχουν τηρήσει τους κανόνες και τους νόμους, δεν έχουν βάλει όλα αυτά που θα έπρεπε να βάλουν στις πύλες εισόδου κτλ έτσι ώστε να υπάρξει κανονικά η εργασία των αστυνομικών για την οποία έχει προσληφθεί.

Δεν τηρούνται οι υποχρεώσεις από τα Πανεπιστήμια όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση τουρνικέ».

 

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…