Διευκρινήσεις για το πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής με χαμηλότοκο επιτόκιο «Σπίτι Μου» του Υπουργείου Εργασίας, έδωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός τόνισε ότι το πρόγραμμα απευθύνεται στις ηλικίες έως 39 ετών ώστε να βοηθηθούν τα νέα ζευγάρια να ξεκινήσουν ομαλότερα την κοινή τους ζωή. Εξήγησε ωστόσο ότι εάν ο ένας από τους δύο συντρόφους είναι π.χ. 42 ετών αυτό δεν είναι αποτρεπτικό για το έτερο μέλος του ζεύγους που είναι κάτω των 40 να υποβάλει εκείνο την αίτηση για την χορήγηση του δανείου.

«Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023. Εχουμε προχωρήσει αρκετά τις συζητήσεις μας με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών και είμαστε πια σε καταληκτικό στάδιο. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, θα ψηφιστεί εκτιμώ πριν τα Χριστούγεννα και επομένως θα είμαστε έτοιμοι στην συνέχεια να τεθεί σε ισχύ» υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφορικά με το «καλάθι του νοικοκυριού» ο υπουργός επισήμανε: «Το μέτρο δεν έχει παρουσιαστεί ως μία πανάκεια η οποία θα εξαφανίσει τον πληθωρισμό και την ακρίβεια στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Εμείς μαγικές συνταγές δεν χρησιμοποιούμε».

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση Τζουμάκα ως υπεύθυνου στρατηγικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε:

«Δεν θέλω να κάνω σχόλια για πρόσωπα. Εκείνο που θέλω να πω για το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι στην πραγματικότητα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του, ασκεί μια εμπαθή, τοξική αντιπολίτευση η οποία οδηγεί και στα νούμερα που οδηγεί στις δημοσκοπήσεις.

 Δεν είμαστε αλάθητοι, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης ερωτηθείς για την υπόθεση Πάτση, αλλά με την εμπάθειά τους (ΣΥΡΙΖΑ), ενίοτε λειτουργούν και ως πολιτικοί χορηγοί της Ν.Δ.

Χρέωσαν τον κορωνοϊό στον Μητσοτάκη, χρέωσαν την ενεργειακή διεθνή κρίση στον Μητσοτάκη, και σ’ εμένα σε κάποιο βαθμό λόγω της ΔΕΗ λες και οι άλλοι πάροχοι δεν αύξησαν τα τιμολόγιά τους μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία,...κάνουνε πράγματα τα οποία είναι επιπέδου πολύ κατώτερα μιας ευρωπαϊκής αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Η αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ: Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…