Διευκρινήσεις για όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το «καλάθι του νοικοκυριού» έδωσε μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος. Οπως ανέφερε, το «καλάθι» θα περιλαμβάνει τελικά 51 κατηγορίες προϊόντων.

«Κάθε σούπερ μάρκετ θα πρέπει να βάλει τουλάχιστον ένα προϊόν. Υπάρχει υποχρέωση για όλες τις αλυσίδες με τζίρο άνω των 90 δις  ότι θα πρέπει να βάλουν τουλάχιστον ένα προϊόν.

Δεν πρόκειται για λίστα με μειώσεις τιμών αλλά για προσπάθεια συγκράτησης τιμών για να ευνοηθούν οι καταναλωτές με χαμηλό εισόδημα και οι οποίοι επηρεάζονται περισσότερο από τις ανατιμήσεις των προϊόντων» τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι την Τέταρτη στις 9 το πρωί θα υπάρχει ενημέρωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων από όλες τις αλυσίδες για τα προϊόντα που θα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και μέχρι το απόγευμα θα έχουν αναρτηθεί στην σελίδα του υπουργείου και την επομένη θα είναι σηματοδοτημένα στα σούπερ μάρκετ.

«Δεν γίνεται σύγκριση ποιος έχει την χαμηλότερη λύση αλλά την πιο συγκρατημένη λύση.

Το σούπερ μάρκετ μπορεί να βάλει την δική του ετικέτα.

Τα προϊόντα που θα βρίσκονται στο «καλάθι» θα είναι πιο προσιτά με την έννοια ότι δεν θα ακριβαίνουν τόσο γρήγορα όσο τα άλλα προϊόντα. Αυτό είναι κάτι πολυ βασικό για ορισμένους καταναλωτές για τους οποίους οι ανατιμήσεις είναι τόσο δραματικές που μπορεί να απειλούν την αξιοπρεπή τους διαβίωση.

Σκοπός είναι να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τις ανατιμήσεις στα προϊόντα που ο καταναλωτής έχει πρωτίστως μεγάλη ανάγκη» υπογράμμισε τέλος ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…