Το χρήμα και η...αδρεναλίνη δελέασαν νεαρό ζευγάρι ελληνικής υπηκοότητας, ηλικίας 20 έως 25 ετών, το οποίο εμπλέκεται σε κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες από την Τουρκία στη Θεσσαλονίκη. Τα νεαρά παιδιά προσέγγισαν μέσω εφαρμογών στο διαδίκτυο Πακιστανοί και Αλβανοί διακινητές λαθρομεταναστών.

Την ευθύνη έχει αναλάβει το νεαρό αγόρι το οποίο παρασυρμένο από διάφορα προβλήματα δέχτηκε να κάνει όχι διακίνηση αλλά να είναι προπομπός και να ενημερώνει που υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις. Δηλαδή κάτι σαν τσιλιαδόρος. Η κοπέλα του δεν ήξερε απολύτως τίποτα.

Η δικηγόρος των δύο νέων σε συνέντευξή της στον Status και στην Εφη Παφίτου τόνισε ότι πρόκειται για «ένα ερωτευμένο ζευγάρι και το κίνητρο ήταν το χρήμα. Ηθελαν να κλεφτούν και να μετακομίσουν στην Γερμανία. Με βοήθεια ειδικών και ψυχολόγων ελπίζουμε ότι θα επιστρέψουν στον σωστό δρόμο. Τους υποσχέθηκαν ότι θα πάρουν χρήματα».

Η κ. Ανάσογλου προχώρησε και σε μία αποκάλυψεη για το πως, νέα παιδιά, μπλέκουν σε τέτοια κυκλώματα. Οπως εξήγησε:

«Η στρατολόγηση γίνεται μέσω των κοινωνικών δικτύων. Πολλοί επιτήδειοι με ψεύτικα προφίλ προσεγγίζουν νεαρούς, τους παρασύρουν μέσω εφαρμογών ότι θα κάνουν κάτι πολύ εύκολο και θα βγάλουν πολλά λεφτά εύκολα».

«Θα υπάρξει σίγουρα τιμωρία και αυτό το γνωρίζουν και οι δύο. Είναι μπροστά ο κίνδυνος αμέσως μετά το δικαστήριο αυτά τα παιδιά να φυλακιστούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ποινές επαυξάνονται κατά άτομο. Δηλαδή ότι ποινή ακούσεις για τον έναν θα ακούσεις και για τους υπολοίπους», επισήμανε η γνωστή δικηγόρος.     

Η νεαρή συλληφθείσα είπε στους αστυνομικούς που την ανέκριναν μετά τη σύλληψή της: «Με το αγόρι μου είχαμε κανονίσει να κλεφτούμε και ψάχναμε μέρος για να μείνουμε. Θα ψάχναμε κάπου δουλειά για να δουλέψουμε. Ξαφνικά ενώ πηγαίναμε στον δρόμο, μας σταμάτησε η αστυνομία για έλεγχο και μας συνέλαβε. Δεν ήξερα ότι πίσω μας υπήρχε φορτηγό που ακολουθούσε».

Το αγόρι της, ωστόσο, έδωσε στους αστυνομικούς διαφορετική εκδοχή, πιο κοντά στην αλήθεια. Ο 24χρονος Α.Ν., κάτοικος Θεσσαλονίκης, κατέθεσε ότι τη δουλειά με τη μεταφορά των μεταναστών την κανόνισαν κάτι Πακιστανοί που ζουν στη συμπρωτεύουσα. Διευκρίνισε ότι ήξερε πως από πίσω του ακολουθούσε φορτηγό με άτομα που κατευθύνονταν προς τη Θεσσαλονίκη.

Οτι ο δικός του ρόλος ήταν να οδηγήσει από την Κομοτηνή μέχρι τη Θεσσαλονίκη κι αν δει αστυνομία στον δρόμο, να ενημερώσει τηλεφωνικά. Αποκάλυψε δε στους αστυνομικούς και την αμοιβή που θα του έδιναν εάν όλα πήγαιναν σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο. «Το ποσό που θα έπαιρνα ήταν 1.000 ευρώ για τη δουλειά την οποία έχω ξανακάνει άλλη μία φορά, απλά για να δω τον δρόμο. Είχα ανάγκη τα χρήματα για να μπορέσουμε με την κοπέλα μου να φύγουμε στο εξωτερικό, στη Γερμανία ή στην Ολλανδία. Η κοπέλα μου δεν ήξερε τίποτα. Τα έμαθε όλα εδώ όταν μας πιάσανε. Νιώθω πολύ μετανιωμένος και ζητώ συγγνώμη από τις αρμόδιες αρχές και υπόσχομαι ότι δεν πρόκειται να ξαναέρθω ούτε για βόλτα», κατέληξε στην κατάθεσή του, στο πλαίσιο της ανάκρισης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία που συντάχθηκε, το κίνητρο για τους νεαρούς που μετέφεραν τους μετανάστες από τα σύνορα στη Θεσσαλονίκη, ήταν το χρήμα σε συνδυασμό με την αδρεναλίνη, σίγουρα η άγνοια κινδύνου, ενδεχομένως και το... φλερτ με την παρανομία. Το κύκλωμα που χρησιμοποίησε τους νεαρούς τους έταζε αμοιβές που αντιστοιχούν στους μισθούς ενός έτους.

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…