"Οι δύο έμπειροι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο και αφαίρεσαν αντικείμενα απο μια σακούλα που είχε πάνω του ο αλλοδαπός και τον μετέφεραν στο όχημα για να προσαχθεί στο αρμόδιο τμήμα επειδή δεν είχε άδεια παραμονής. Αν του έκαναν σωματικό έλεγχο δημόσια, σε κοινή θέα, τώρα θα τους κατηγορούσαν για βία".

Αυτό ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην Έφη Παφίτου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Τσαϊρίδης, σχετικά με τον σοβαρό τραυματισμό των δύο αστυνομικών από αλλοδαπό, χθες το απόγευμα.

 Υπενθυμίζεται οτι ο 45χρονος αλλοδαπός επιτέθηκε στους δύο αστυνομικούς κατά τη διάρκεια προσαγωγής του στο τμήμα, με όχημα τύπου βαν της ΕΛΑΣ.

 Με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου έσπασε διαχωριστικό πλεξιγκλάς, τραυματίζοντας τον οδηγό και τον συνοδηγό στο λαιμό.

Οι δύο αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης κλήθηκαν να προσαγάγουν τον συγκεκριμένο από την οδό Μοναστηρίου, χθες το απόγευμα. Η εικόνα των δυο ανδρων της ΕΛΑΣ, μετά την επίθεση σοκάρει, καθώς φαίνεται πως φέρουν τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό και πολύ κοντά στην καρωτίδα. Μετά το περιστατικό, στην κατοχή του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο ψαλίδια κι ένα κοπίδι.

"Τα αιχμηρά αντικείμενα τα είχε προφανώς καλά κρυμμένα πάνω του και δεν έγιναν αντιληπτά από τους αστυνομικούς", είπε ο κ. Τσαϊρίδης υπογραμμίζοντας ότι το βαν με το οποίο μετέφεραν τον αλλοδαπό ήταν κατασχεμένο και δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ.

"Πρόκειται για ένα βανάκι από κατασχέσεις το οποίο δόθηκε στην υπηρεσία χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες βελτιωτικές αλλαγές που προβλέπονται.Τα μεταγωγικά οχήματα δεν διαχωρίζουν τον αστυνομικό απ τους κρατούμενους με πλεξι γκλας", κατέληξε, τονίζοντας για μια ακόμη φορά τις σοβαρές ελλείψεις σε κατάλληλα οχήματα και εξοπλισμό των αστυνομικών.

 

         

 

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…