"Οι παιδεραστές δεν σωφρονίζονται. Δυστυχώς η ψυχοθεραπεία δεν μπορεί να τους θεραπεύσει". Αυτό τόνισε μιλώντας στον Status fm και στην Έφη Παφίτου, ο Ψυχίατρος, Παιδοψυχολόγος, Κρίτων Χριστιανόπουλος.

"Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο υπό τον ήλιο. Δυστυχώς όλα αυτά συνέβαιναν πάντα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον 53χρονο, μιλάμε για δυο ειδεχθείς πράξεις. Η μία είναι βιασμός ανηλίκου και η άλλη εξώθηση σε πορνεία. Και τα δυο οδηγούν σε μια ενδεχόμενη καταστροφή του ψυχικού κόσμου ενός μικρού παιδιού. Καταλαβαίνετε πόσο βαρύ είναι. Δεν γνωρίζουμε για ποιον λόγο κάποιος έχει έλξη για τα μικρά παιδιά και όχι για κάτι άλλο", ανέφερε ο γνωστός ψυχίατρος.

"Στην ειδικότητα που έκανα στο George Hopkins στην Αμερική είχαμε μια ειδική κλινική για παιδεραστές, αλλά ήταν κάτι διαφορετικό από αυτό που ασχολούμαστε σήμερα. Εκεί έρχονταν κυρίως αυτοβούλως παιδεραστές. πολλοί ανήκαν σε υψηλές κοινωνικές τάξεις και ο φόβος τους ήταν ότι θα καταστραφεί η ζωή τους. Το έβλεπαν ως πρόβλημα και προσπαθούσαν να βοηθηθούν.

Με την συγκατάθεση αυτών τους βάζαμε ορμόνες οι οποίες ανέστειλαν την σεξουαλική δράση. Το τίμημα ήταν υψηλό. Αλλά είχαν να διαλέξουν ανάμεσα στη φυλακή ή την επαγγελματική καταστροφή. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοια κλινική. Στο ιπποκράτειο είχα αναφορές πολλές από μητέρες που κατηγορούσαν τους πατεράδες για σεξουαλικές επιθέσεις στα παιδιά τους. Δυστυχώς ένα ποσοστό έλεγε ψέμματα", κατέληξε ο κ. Χριστιανόπουλος

Αναφορικά με τα σημάδια στη συμπεριφορά των παιδιών που πρέπει να προβληματίσουν τους γονείς ο κ. Χριστιανόπουλος είπε: "Στα παιδιά πρέπει να προσέξουμε αλλαγές συμπεριφοράς. Δηλαδή τα παιδιά αρχίζουν και έχουν φοβίες, αποφεύγουν ανθρώπους και πράγματα. Οι παιδεραστές βρίσκονται εκεί που βρίσκονται και τα παιδιά. Σχολεία, αθλητικοί χώροι, κατασκηνώσεις, σε θρησκευτικές οργανώσεις. Σημαντικό να έχουμε επίγνωση ποιος δουλεύει με τα παιδιά μας".

 

  

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…